Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Friday, April 23, 2010

Exam Coming 2010

April 2010


This month is exam mood.Aku tak boleh main2 lagi,aku perlu berusaha keras untuk mendapatkan degree Sains Matematik (USM) secepat yang mungkin..


Berseleraknya rumah aku bila aku study..


Ni tangan cayer yang menulis..ehehee

Calculator yang berusia lebih 8thn,tp still ok...:)
Calculator masa kat poli dulu...huhuuhu..
berguna lagi sampai ke hari ini..
Jimat RM cayer..tak sia2 beli ..ehehe..

tgk tu study sampai abis air minum pun tak sedar..

Semoga Allah mempermudahkan exam yang akn tiba nih..Ada lagi 2 paper ja ni...

Senyuman yang menyejukkan hati

Amsyar dh berumur 1thn lebih..sekejap ja rasanya dia dah besar depan mata aku.
Hidup cepatkan sekarang..Tak terasa ja setiap masa yang yang berlalu..
So???kita semua kena menghargai setiap masa yang ada untuk yang tersayang..
Nak tahu apa lak perkembangan amsyar??
Haaaaaa....Amsyar dah pndai senyum depan kamera..


                                                                     Senyum la sayang....

Tengok cini la cayang...kenapa senyum sana...

1
2
3
Senyum....
ehehehe..nampak gigi 2 batang..senyum sepuas hati tu..
Senyuman tu la yang buat umi selalu rindukan adik..





ni senyuman adik bersama ayh...

Pandai ank umi nih..bagi ciuman cikit meh..
Muahhkksss..

Penat2 balik kerja tengok senyuman ni terus lupakan masalah tempat kerja,
tula kan ketenangan yang Allah berikan kepada kami berdua.
Aku teramat bersyukur diatas anugerah ilahi ini..
Alhamdulilah..

Clever Boy

Dah 1 hari kami berdua ajar amsyar minum air pakai bekas yang ada straw tp amsyar tak pandai2 lagi..
Namun hubby tak berputus asa,terus ajar dia lagi..
tgk ni reaksi dia waktu nk minum pakai straw..mcm2 aksi..ehehe..

                                                Amsyar : Apa ni umi,tak keluar pun air.
                                                Umi : Kena hisap pakai straw la cayang..

Amsyar : Adik nak cuba kot cini la
Umi : Mana leh cayang..kena pusing balik tu..

Amsyar : Sat adik nk pusing kan

Amsyar : Camni ka umi..???
Umi : Adik jgn gigit la..kena sedup pelan2..

Amsyar : Adik tak nak la minum guna tu..
Adik tak pandai.
Umi : Tak pa adik mesti pandai juga..umi tengah ajarkan ni.

Ayah : Ayah lak yang ajar adik k..
Amsyar : Ok ayh ucuk.

Ayah n Umi : Haaaa...adik dh pandai tu...ha cm tu la sayang..
tgk tu minum sungguh smp mata cam tu..ehehehe..

Amsyar : Yeah....adik dh pandai minum pakai straw..
Yehhhhhhhhhhhhhh...
Umi n Ayah : Adik clever boy...

Amsyar : Haa...puas dah..hilang dahaga adik la umi..
Tima aceh umi n ayah sebb ajar adik...
cayang ayh n umi...

 Pembelajaran dah selesai nmpaknya..anakku makin pandai belajar...
macam tu la ank umi.
Semua benda susah kat dalam dunia ni tp kalu kita berlajar,insyaallah semua benda akan jadi mudah..
Umi nak adik pegang kata2 ni sampai adik besar yer..
Adik kena berjaya di dunia n di akhirat tau..
Semoga kita akan sentiasa dibawah rahmat Allah..
Keluarga kita bahagia selalu...
Amin...
Umi + Ayah = Amsyar ucuk...

Thursday, April 22, 2010

Relax2 jap Di Pizza Hut - Megamall Pasific

Jalan2 cari makan

Masa on the way nak balik dari exam rasa lapar lak pizza,so ajak la hubby singgah kat pasific prai. Sambil jalan-jalan cari makan la..ehehee..
Sebelum mkn kami berposing dulu..












Pizza dh sampai..

Royal Masalla Pizza


Sup,Tempura,Bread,Pepsi & salad




Hubby like so much salad

Amsyar tak sabar nak makan tue.




Tomot2 anak umi ni

Amsyar : Adik dahaga la umi.


Kami jalan2 cari makan lebih kurang 2 jam,beli satu baju blouse & 2 pasang kain pasang..
terima kasih adik n ayah sebab teman umi cari kain pasang..

                                                                       Price : RM36

                                                                    Price: RM76
Rasanya cukup kot untuk harini updated.
Bubai..

Susu

Amsyar dah setahun,aku perkenalkan kepada Amsyar susu sustagen..Susu ni Amsyar suka sgt..Badan dia pun dh mula berisi..bila angkat berasa jugak la ank umi..dh demok2 dah sekarang..
Sustagen Junior ni memang cukup semua khasiat.

"SUSU SUSTAGEN JUNIOR"

Nak tgk comparism antara sebelum and selepas ambil susu nie???
haaaa...sat yer..

Ni sebelum :

Ni Selepas minum Sustagen Junior

Haa..nampakkan perbezaan...eheheee..
So sapa2 yang nk bagi anak diaorang lebih berisi bagi lah ank minum "SUSTAGEN JUNIOR"

Tuesday, April 13, 2010

"Kejayaan perlukan pergorbanan"

Minggu ni,exam mood..aku tak dapat la nk menulis lebih2 kat cini..coret cikit-cikit sahaja la..
Esok aku akan ada final exam untuk subject JIM316 - Operation Research..Takut sangat..
Aku terpaksa berjauhan dengan anak nomey aku untuk seketika kerana nak tumpukan perhatian pada exam.
Amsyar terpaksa aku tinggalkan di rumah "Tok"..
Sayang ptg nnti umi jumpa sayang k..
Umi pun tak sanggup nak berjauhan dengan sayang,tp apakan daya umi,umi terpaksa untuk masa depan kita.
Aku cukup tak sanggup bila dia menangis sewaktu aku nak balik ke rumah..
Macam tahu ja yang aku tak bekerja dan nak balik ke rumah..
Sedih sangat aku rasa pada ketika itu.

Aku akan sentiasa pegang prinsip

" KEJAYAAN PERLUKAN PENGORBANAN"


16 April 2010

Dh lepas 2 paper,JIM 316 & JIM 213..ada lagi 4 paper menunggu aku.alhamdulilah untuk JIM 316 aku boleh buat..tp yang sedihnya untuk JIM 213..soalan yg senang tp aku byk tak dapat buat..berserah je la nk buat cm na kan.:(
aku dh berusaha sebaik mungkin,aku berserah ja lak kepada Allah..
Arini aku kena pulun pulak untk lagi 4 paper yang tinggal tu..

22 April 2010

Dh lepas paper,JIM 312 - Theory of probability,susah sgt paper nie.
Ramai yang tak boleh buat..tunggu je la result nanti camna..
Minta2 aku lepas...huhuhuuhu..

Friday, April 9, 2010

New Book For My Son

Book - For Azeem Amsyar

                                                           "Anak kesayanganku"


Umi ..Umi cayang Umi...


Mainan baru untuk anak kesayanganku.."Muhammad Azeem Amsyar"
Buku ni berharga RM15.Tengok tu atas kereta pun boleh baca buku..clever boy..

                                                           Amsyar :Shukernya buku ni umi

                                     Malu la bila umi ambik gambar adik..eeeehehe

Pesanan Umi & Ayah : Adik kena rajin camni tau bila besar nanti,umi dan ayh nak tgk adik berjaya dan menjadi orang yang berguna untuk masyarakat..Umi cayang adik sangat2...
MASLINA + ABD SAMAT = MUHAMMAD AZEEM AMSYAR

Thursday, April 8, 2010

Besday cayangku Amsyar (1st)

Besday cayangku Amsyar (1st) - 5-April-2010

Tup tap tup tap dh setahun anak teruna kesayanganku..
                                                 "HePPy Besday Cayang Ucuk"


Setahun yang lalu pada tarikh 5 April 2010,umi bertarung nyawa untuk melahirkan Amsyar.Bukan senang untuk menjadi ibu,dan aku bersyukur kepada Allah kerana bagi aku nikmat menjadi ibu..Nikmat yang sungguh aku hargai..
Terima kasih juga untuk suamiku kerana menemani aku masa di labour room,sesungguhnya aku memang takut pada waktu itu,maklumla pengalaman per-1 untuk menjadi ibu..terima kasih kerana setia memberi semangat dan sokongan kepada ayg pada ketika itu..Lahirnya Amsyar membawa seribu kebahagian kepada kami berdua..Anugerah ilahi yang tidak terhingga..
anak umi dah besaq nih.nomey3 cam umi..ehehee..
Kerana aku keja  hari isnin tu,so aku awalkan sambutan besday anak ku sehari sebelum..4 April 2010.
Sambutan besday cayangku,aku buat di "Rumahku Syurgaku"
Nampak keriangan diwajah anakku..dahla umi buat sambutan besday,pastu dpt hadiah pulak..hadiah istimewa dari ayah n umi..
ni kek untuk anak kesayanganku...



Ni hadiah utk anakku,sebelum belikan untuk dia,aku bawa dia pergi test drive dulu kat Care4..nmpk macm  dia suka so aku n hubby pakat2 nk beli la....hahahahaa...
"Umi n Ayah harap adik suka yer"

                                  Ni antara kereta untuk dipilih menjadi hadiah untuk "ADIK"

Tgk tu seronok sangat dok naik kereta kat Care4.



Selepas difikir2,kami berdua sepakat untuk belikan hadiah Amsyar yang memiliki ciri-ciri seperti :-
1- Selamat sebab Amsyar belum boleh berjalan lagi.
2.Boleh digunakan lama.
3. Amsyar suka.


Jeng Jeng
Inilah kereta Hari Lahir Amsyar


Ni masa  kereta yang aku beli parking kat rumah lak..hahahaa...elok ja parking tu..sapa parking tue??

Makanan masa Besday Amsyar

"Kemeriahan semasa Besday Party Boy"

Amsyar memang suka sgt dengan kek tu sampai abis comot dia mkn kek tu..
tak pa la sayang,makn la comot camna pun,arini ari besday cayang.umi bagi peluang...

Chik: "Mai Chik cikit cayang"
Amsyar : "namo bagi..tak leh...adik punya"adik nak p dok kat tok la..:)

Pulun sungguh ank umi nih..

"Ni Chik Amsyar yang cute miut"

Umi : Bagi umi cikit adik kek tu
Amsyar : Mana leh adik punya..dap ni..namo bagi umi..


Ni sepupu2 amsyar yang tak sabaq2 nak mkn kek tue..sabar yer cayang,tunggu amsyar potongkan..

Tokna dari perak pun datang,tima kasih tok na...

Semua tetamu yang hadir diucapkan ribuan terima kasih kerana kesudiaan anda semua untuk memeriahkan besday ank cayer...

Ni gambar2 tetamu



Ni hadiah untuk Amsyar dari kawan2 umi n ayah


Kepada semua yang terlibat yang membantu ketika majlis sambutan ini,
ucapan "SEJUTA TERIMA KASIH"
Yang paling banyak membantu mak cayer..."Che Mah Bt Chik"
Love u Mummy...
Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.