Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Thursday, May 27, 2010

Besday Gurl for april & May



Untuk sambutan besday geng GBS kali ni kami combine kan 2 orang,kerana masing2 ada tanggungjawab tersendiri so terpaksa la combine besday gurl ni..
Besday Gurl for Nabihan & Ct Nurbaya

Sambutan besday untuk - NABIHAN & CT NURBAYA
Lokasi                          - KENNY ROGERS SUNWAY KARNIVAL MALL
Jam                              - 6: 30 PM
Jemputan                     - AHLI GBS & HUSBAND
Menu                          - MESTI LA AYAM KENNY ROGERS & KEK

Jum tgk2 gambar disekitar majlis...ehehehee..

                                                      menu utama



ha semua pakat2 pilih nak makan apa lekaih..



Heppy Besday to U
Heppy besday to U
Heppy besday to Bib & Ct
Heppy Besday to U
h

kami hadiah kan bib sepasang baju kurung cotton

Ct dapat hadiah 5 pasang baju tidoq idaman dia..eehehee..

Ni air chek mas order..chedap..





sebelum makan snap dulu makanan

adik & Umi

auntie linda & auntie Ct & adik

jgn buli anak cayer tau!!!

berposing dulu

adik tgk pa tue??

bai mesti tak sabaq tgk umair tu,sabaq bai..tak lama lagi nk dapat baby gak tu..

seri pengantin baru nih..

linda,mas,amsyar & umair

umair nyenyak tidoqnya..

suka suka ambil gambar ja..

amsyar geram kat umair tu..ehehe

teman depa shoping kat vincci lak..


Jum balik,badan pun penat & perut pun kenyang..
tunggu next besday lak...sapa yer!!!!!!!!!
Besday alia......

Friday, May 21, 2010

Hoyea esok cuti !!!!

Cepat nya masa berjalan hari demi hari.Esok dah cuti..hoyea hoyea.
Seronok gilos..:)

Thursday, May 20, 2010

Program Al-Ameen

Alhamdulilah aku dah pergi untuk training Program Al-Ameen tu..
Aku dah yakin dengan sistem dia..aku akan masuk join dalam bisnes ni untuk cuba berjaya dalam menjadi usahawan muda.
Semua benda yang kita nak buat perlukan kesabaran dan juga kegigihan,apa2 bisnes ada risiko tersendiri.
Insyaallah aku akan berusaha gigih untuk berjaya.
Apa yang aku perlukan hanyalah keberkatan dari Allah dan juga sokongan kawan2.

Aku sentiasa akan pegang prinsip ni
           " Kebanyakan orang yang berjaya,semua melalui saat2 susah dahulu"
macam ada pepatah melayu "Bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian"

Insyaallah kepenatan aku sekarang akan Allah balas dengan kejayaan aku suatu hari nanti.

Ya Allah,
Aku sebagai hambamu,
Hamba yang hina ini,
Aku ingin memohon dan meminta darimu,
Kau murahkan rezeki ku,
Kau berkati lah perjalanan perniagaaan ku ini,
Kau permudahkan lah kehidupan ku ini,
Kau jadikan lah aku umatmu yang selalu bersyukur,
Kau kabulkan permintaan ku ini Ya Allah..
Amin.....


Kepada sesiapa yang berminat untuk menjadikan kehidupan lebih baik,sila hubungi saya.
Insyaallah kehidupan anda anda berubah dengan izin Allah.
Maslina -012-5605887.

Peluang ada di depan mata,apa tunggu2 lagi...
Jum bergelar Usahawan muda.....

Wednesday, May 12, 2010

Bisnes Bisnes Bisnes

Insyaallah esok petang after keja aku dan family akan berangkat ke KL.
Ini adalah julung2 pertama kalinya training untuk bisnes baru.
Insyaallah kalau tak dak apa2 halangan aku akn share ngan kawan2 pasal bisnes ni..
Jum kita senang sama2..
sapa tak nak senangkan tp kita kena tengok juga samada dari segi hukum islam dibolehkan atau tidak.
So tujuan aku ke sana,aku akan mengkaji samada bisnes ini tidak melanggar hukum2 islam..
Kita hanya akan senang jika RM yang kita perolehi utk dari sumber yang halal.
So aku tak nak aku jadi orang senang tapi hati aku tak tenang.
Aku rela melepaskan RM puluhan juta demi islam.
Mungkin Allah akan buka pintu rezeki aku nanti seluas-luasnya nanti.
Insyaallah...

Ya Allah,
Kau Buka kan lah pintu rezeki kami seluas-luasnya..
Bahagiakan rumahtangga ku dunia dan akhirat.
Kau berikanlah anak ku kesihatan yang baik,
Berikan lah anak aku kecergasan dan kecerdasan minda.
Amin.....

Amsyar Demam

2 hari lepas amsyar demam..Risau betul aku,ye la ank ku sorang ja..
Kesian sangat2 waktu dia demam.merengek2 ja..
Mkn pun cikt ja..Aku sampai sanggup ambil cuti semata-mata untuk jaga dia..
Biarla orang nak kata pa pun yang penting aku jaga ank aku dengan baik supaya dia cepat sembuh.
Alhamdulilah dia dh sembuh.
Hari ni aku start mai keja.

Terima kasih semua kawan2 SPC kerana tolong aku backup buat weekly report.
Thanks a lot..

Thursday, May 6, 2010

Sweet Memories: Slim Diet II -Produk terlaris di pasaran

Slim Diet II -Produk terlaris di pasaran

Slim Diet II -Produk terlaris di pasaran

Jika anda tergolong orang yang telah gagal untuk kuruskan badan..Ini adalah satu2 caranya untuk anda tampil cantik,kurus n menawan.
Dengan SD II,anda tak perlu berlapar untuk kurus..
Hubungi saya untuk consult secara percuma untuk kuruskan badan anda..
Maslina :012-5605887

SD II – Slim Diet 2 : Produk pelangsingan yang memegang rekod dunia


Produk Pelangsingan Badan Terkenal Di New Zealand Kini Di MALAYSIA !

Hasil dari kejayaan dan sambutan yang luar biasa dari produk kolostrum Alphalipid Lifeline, langkah seterusnya NZ NEW IMAGE telah memperkenalkan satu lagi produk baru yang BAKAL MENGGEGARKAN pasaran Malaysia.

# Memegang Rekod Dunia dengan penurunan berat badan 64kg dalam masa 1 bulan

# Melangsingkan badan secara sihat & semulajadi dengan program yang ringkas & mudah

# Sihat dengan zat-zat pemakanan yang seimbang

# Kadar penurunan berat yang seimbang & sekata, tiada masalah kulit kendur & berkedut

# Masalah kesihatan yang dialami bertambah baik tanpa disedari

Nak kurus tanpa perlu berlapar?

Bunyinya seperti anda tak percaya.. tapi itulah hakikatnya apabila anda mengikuti program diet secara sihat bersama slim diet 2 (SD2).Slim diet 2 adalah produk pelangsingan badan yang terkenal di New Zealand dan kini baru dipasarkan di Malaysia. Program yang berdasarkan kepada penyimpanan protein dan diet ketogenik ini adalah hasil kajian sekumpulan ahli perubatan dari Harvard Medical University ( Dr.George Cahill and Dr. George Blackburn).

Kelebihan menjalani program Slim Diet 2:

Ianya adalah selamat kerana ia berasaskan protein soya dan zat-zat pemakanan yang seimbang. Tidak mengandungi segala jenis dadah yang berbahaya dan ianya adalah produk di bawah kajian pakar-pakar perubatan.

Ianya adalah berkesan. Kita merasa kenyang walaupun proses penurunan berat badan masih berterusan. Ia juga tidak menimbulkan kesan kulit kendur dan berkedut selepas penurunan. Penurunan purata 1 minggu adalah 3kg jika setia pada program tanpa perlu berlapar.


Program SD2 juga adalah lebih menjimatkan jika dibandingkan dengan program-program yang lain yang beasaskan latihan fizikal dan kawalan kalori. Maksudnya disini adalah kos perkg bagi penurunan berat badan adalah lebih murah.

Sd2 juga menyebabkan proses nyahtoksik dan pembersihan sistem badan secara semulajadi. Tidak perlu ubat tambahan untuk proses ini. Cukup dengan meminum air yang banyak.


yang penting sekali, kita boleh mencapai penurunan berat badan yang maksimum dalam masa yang singkat dan kemungkinan penambahan balik berat badan atau ‘yo-yo effect’ dapat dikurangkan.

*Prinsipnya menghampiri pengurangan berat badan secara semulajadi dan ianya terbukti berkesan dan selamat. SLIM DIET II membekalkan kesemua zat pemakanan yang seimbang seperti protin berkualiti tinggi, pelbagai vitamin, galian mineral dan asid lemak dalam jumlah keperluan seimbang. Ianya juga telah diperkayakan dengan protin (protin soya isolat). Masalah kesihatan yang sedang dialami juga bertambah baik tanpa anda sedari seperti darah tinggi, sakit jantung, masaalah berkaitan pernafasan dan obesiti. Insya’allah. Ianya tidak menyebabkan:

*Rasa lapar yang menyeksakan. Hanya makan makanan anda seperti biasa 3 kali sehari.

*Ianya tiada kesan sampingan dan rasa tidak selesa yang kerap berlaku dalam program penurunan berat biasa yang lain.

Pengurangan berat badan melalui SLIM DIET II adalah mudah, selamat dan berkesan. Pengurangan berat badan adalah PASTI manakala rasa lapar dapat dihindari. Paling penting ialah kemungkinan penambahan balik berat yang dikurangkan adalah sangat rendah.

lihat testimonial dibawah :
                                                                     Sebelum - 68kg

Selepas - 55kg
                                           Berat turun sebanyak 13kg dlm masa 2bulan saja.
SILA HUBUNGI SAYA UNTUK KONSULTASI PERCUMA!!!!CEPAT DAPATKAN SD2 UNTUK MENDAPATKAN BENTUK BADAN IDAMAN ANDA

HUBUNGI MASLINA 012-5605887 ATAU EMAIL SAYA masliena_mas@yahoo.com UNTUK KETERANGAN LANJUT!!

Sabar

Rasanya lama aku tak update blog ni..Aku terlampau bz dengan bisnes kecik2 ni..
Aku pun tak dak experience tentang bisnes ni tp hati aku berkata aku boleh lakukannya.
Memang aku tak nafikan dugaan memang banyak untuk aku berjaya  untk bisnes ni..
Aku hanya berupaya untuk berusaha dan selebihnya aku hanya bertawakal kepada Allah.
Semoga Allah kuatkan semangat aku dan Allah buka pintu rezeki aku..
Amin..
Doakan aku berjaya..Amin...

Saturday, May 1, 2010

Kesedihan melanda

1 Mei 2010

Kesedihan melanda hatiku..Ya Allah kuatkan semangat dan tenangkan la hati ku dalam mengharungi hari2 yang mendatang nie..
Sesungguhnya aku tak kuat ya Allah..
Begitu banyak dugaan yang kau berikan padaku...
Tapi sebagai hambamu aku akan sentiasa redha diatas apa yang telah kau berikan padaku..
Semua yang berikan padaku akan aku anggap sebagai yang terbaik.
Hanya aku yang tidak tahu..

Lunch Today






Lunch today
Harini aku masak:-
1.kari sotong dengan ubi kentang
2. Ikan cencaru sumbat
3. Sayur udang.

mai nk ajar masak kat semua...eehehe
mula2 kita masak kari sotong dengan kentang dulu k.
Bahan-bahan seperti ni :-

                                              Bawang merah & bawang putih dipotong seperti ni.

mesti la ada sotong kan,sebab masak pun kari sotong.
sotong ikut suka samada nak potong ataupun nk potong camni
chek mas suka potong camni..

Kari -RM0.30 cukup

Santan RM1.00

ubi kentang selepas kupas kulit dan potong

Minyak masak bukan masuk sebotol tau,masuk cikit saja.
kalau masuk sebotol boleh jd high kolestrol tau..

herba campur dan garam jangan lupa tau...!!!cikit saja bubuh..

ok jum kita masak ramai2 sama dengan chek mas.

masukkan minyak ke dalam periuk macam ni

bila minyak dah cukup panas masukkan bawang yang kita potong td.
pas tu tunggu bawang warna kekuning-kuningan

pas tu masukkan rempah dan masukkan air untuk bg rempah masak,
tunggu sampai rempah hilang bau rempah dan mendidih
masukkan ubi kentang dulu sebb ubi kentang kan keras nak kena tunggu dia lembut dulu.

ni selepas masukkan santan.Biarkan kari mendidh dan tutup la api..
ha dah masak...satg kita makan k..:)
                          

resepi ke 2 lak iaitu
Sayur bersama udang...

Bahan-bahan seperti berikut :-

Udang

sayur dipotong macamni,bawang besar,bawang merah dan bawang putih,cili hidup

masukkan sedikit minyak

 bila minyak panas masukkan bawang merah dan bawang putih dan tumiskan sehingga naik bau..
masukkan udand sekali dan kacau,

pas tu masukkan sayur td,cili,bawang besar,air dan garam secukup rasa.
dah siap dah...


Jum kita masak resepi last pulak..
Ikan cencaru goreng sumbat cabai(orang kedah panggil cili tu cabai)..

bahan-bahan dan caranya seperti ni:-

cili yang ditumbuk bersama bawang besar,garam,belacan

Ikan cencaru kena bersiang dulu tau,bersiang ikan tu kot belakang sebab kita nak sumbatkan cili tu.
masukkan cili ke dalam belakang ikan cencaru

masukkan minyak dan biarkan ia panas,dan masukkan ikan cencaru yang telah kita sumbatkan td.
masakkan ikan tu sampai garing..

opps....nasi tak masak lagi...tunggu sat chek mas masak nasi

Jeng jeng ni la masakkan chek mas..
chedap tak??

Kari sotong dengan ubi kentang

sayur sawi couple dengan udang

ikan cencaru goreng sumbat cabai..

apa tunggu2 lagi jum kita makan..tengok tu anak umi ni makan sungguh...chedap tak cayang...

Selamat mencuba semua kawan2!!!!!

Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.