Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Saturday, July 31, 2010

Shoes Shoes..




Kasut Amsyar dah tak muat,kesian anakku jalan(ehh,berdukung tak berkasut)..Nak belikan dia kasut baru tapi tak sempat2 lagi,Kebetulan semalam Chek(nama pangilan Amsyar kat makcik dia..ehhee) balik awal,so kami semua p la teman amsyar beli kasut..ehehehe,sebenarnya teman aku,manala anak aku yang 16bulan tu pandai ajak aku beli kasut dia..Cuma yang dia pandai tunjuk nak shoes,shoes...nak pakai..Macam biasa la bila ayah dia keja malam,aku kena la p kuar ngan adik beradik supaya aku tak la bosan dok umah(cakap macam aku ni surirumah)..

macam biasa,snap dulu gambar..
chek pun nak..hahhhaaa..


Umi nak shoping kasut,aku ni kalau nak pilih kasut cerewet ya rabbi..hati ni susah sangat nak tertawan pada pandangan pertama(cewah ayat)..
Kasut yang aritu p tgk balik,tp tak berkenan pulak..haa..camna ni..tolong.........
 Amsyar sayang,tunggu umi yer sayang,jum tgk gelagat anak aku yang bosan teramat menunggu umi dia...

















alo ciannya sampai terbaring...ok,umi dah jumpa kasut umi,sorry yer tak dapat nak snap,terlupa..takpa2 untuk tidak kecewakan peminat aku,nanti aku akan snap k..(cewah macam la aku ada peminat,ada ker?ehehhe)...

Jum kita cari kasut amsyar pula,jum sayang..anak teruna aku ni pun pandai oo pilih kasut,nak tgk??jum kita layan ja..

Aku suka sangat dengan kasut ni...Tapi apa boleh buat ada hanya size 2,amsyar size 3..
tgk cantikkan...

Amsyar: Auntie size len ada tak?
Salesgirl :alo adik.tak ada lor..
Amsyar:Ala,napa tak dak,adik nak nak yang ni..
(nasib baik anak aku tak pandai guling2,jgn la guling2 yer sayang).


Tgk Amsyar pakai sebelah lain,sebelah lain,nama pun nak pilih yang terbaik kan.
takpa adik,belasah ja try,try bukan kena duit pun..ehehee
seronok dia bila boleh pakai kasut..

tengok apa tu sayang..
jum kita tengok kasut mana jadi pilihan Amsyar ataupun lebih tepat pilihan umi Amsyar..

V
V
V
V
V
V
V
V
V
Ini dia.....
Sebab apa aku pilih yang ni:-
1.Sebab kasut yang aku suka tu tak ada SIZE..isk isk sedih2..
2.Ni ja kasut pattern yang aku suka.
3.Kasut ni ja ada size 3.
4.Ada bunyi..pep pep pep.
5........................................sebab aku suka la..
sudah2..tak larat nak bagitau sebab dah..

p/s : Entry ini khas untuk ayah Amsyar(untuk hilangkan rindu kat kami 2)..
Semoga terhibur sayang dengan ank u ni..



Wednesday, July 28, 2010

Monday, July 26, 2010

Celebrate Triplet Besday

Tradisi turun temurun di QA dept ni buat pod luck untuk celebrate besday.
Semalam sambutan besday utk 3 sekaligus..

Jum kita nyanyi ramai2 dan kuat2..hahahahha..
Hepy Besday To U,
Hepy Besdau To U,
Hepy Besday to Kak Ita,Kak Rashitah & Kak Faizah,
Hepy Besday To U...

Ni kek untk besday gurl,
nama dia aku pun dah lupa,maker by Baizura.
lebih kurang rasa cam kek secret recepi kot (Chocolate Banana)..
aku pun kebetulan perut dah full tank so tak rasa pun la..



Ni menu2 yang lain yang sempat aku snap la.
aku kurang pasti apa nama dessert ni..


yang ni sedap maker by kak maria-aku nak cuba nanti..ehehehehe..
berbakat ka aku untuk buat cake?hahahaa...tunggu k...




Ni la besday gurl tu..
Kak Faizah,kak ita dan jugak kak rashitah yang fasih berkata2..
Siap dapat duit lagi tu,sapa nak bg RM1000 masa besday kita kan,
haaaa...sapa yg teringin tu tahun depan jum join us..
Bila besday dapat makan,dapat kek,dapat $$$ lagi..


apa????tak cukup gambar..Ok2..aku akan load lagi..
Blink blink...
Haaa.. jamu mata dengan kecantikan semulajadi  ni..ehehehe..

amoi & kak ita..

Kak nadiah,Christina,kak ita..

layan jer ok..
semua pakat kenyang lepas makan..

amboi chek wan,mu ni kalut jugak nak bergambar..

Ni darah manis ni,
"pong pang..pong pang...
Gendang dipalu pengantin baru,
Duduk bersanding tersipu malu.."
Tak lama dah nak dengar lagu tu..ehehehee..
so sweet..dah makin slim..



Amboi bee lin,kenyang sampai tersandar macam tu..

SPC geng
licin kami sapu,bukan sapu sampah tau,sapu makan..
Banana...
I love "Banana Emas"
ehheheee..
Pisang emas.

Kita tunggu besday gurl yang akan datang,cetinya adalah aku,
Kak nadiah..tunggu....

Sunday, July 25, 2010

Jeng jeng...

Tunggu punya tunggu,baru sampai chicken chop.Apa lagi serbu.....
untuk semua jamu mata k.aku jamu perut..ahahhhaaa..
ni adalah decoration hubby,cantik tak?






Kalau sapa2 teringin nak makan expecially geng SPC and GBS yang sure akan meleleh air liur maila padang serai.macam2 ada...ahahahaaha..:)
aaaa...aku dah ngntuk,bosan la pulak bila amsyar dah tidoq ni,kalau dia ada bising dengan suara dia saja..
jum tidoq esok dah la keja...

Chicken Chop rindunya aku padamu..hahahha..

Aku plan nak makan chicken chop kat umah aku malam ni lepas maghrib(tapi bukan aku buat la,aku order ja..ehehehe)..Pastu Amsyar tidoq awal pulak,lepas maghrib dah tidoq,aku tak sampai hati pulak nak bawak dia p kuaq makan semata2 untuk makan chicken chop(mengidam paaa...hahhaaha)..
Tambahan pulak malam ni hujan pulak..:(
Husband tanya,nak makan apa malam ni??Aku pun jawab dengan penuh keyakinan CHICKEN CHOP..
Kedai tu jauh la cikit dari rumah aku ni,lebih kurang 15minit kot.
Husband aku kata,boleh tak cari menu yang dekat dengan rumah kita,aku pun buat muka sesedihnya..
aaaaaaaaaaaaaa.....husband tak tahan terus cakap yala yala...abg pergi beli untuk sayang..
Haaaaaahaahaha...nasib bek husband aku baekkk(ayat bodek ni)..
Yang buat aku makin sayang dengan husband aku ni,dia payah nak hampakan aku,kalu aku nak apa2,mungkin tu yang buat aku naik minyak masak kot..ehehheehe..
Sebelum tunggu chicken chop aku sampai,jum kita tgk gambar chicken chop..




sedap tak..selamat menjamu mata,satg aku nak menjamu selera..
satg lepas aku hias aku punya chicken chop aku tunjuk yer,jamu mata jer la..

Internat dihujung jari..

Sekarang ni percaya ker tak kalu aku kata internet hanya dihujung jari..semua mesti angguk2 kepala kan..
Semua orang sekarang bz tak sempat bershoping kan,shoping pun beli melalui internet la kan.
Kadang2 tu pulak kita pun boleh tengok harga dlm internet lebih jauh murah dari kat luar??
jum kita kaji kenapa harga online lebih murah dan orang suka beli onlinr..
1. Harga internet lebih murah berbanding dengan kat kedai luar kerana dalam internet kita tak perlu sewa2 tempat untuk berniaga.
2. Untuk buat bisnes pun internet paling tempat yang bagus,sebab sekarang ramai orang menggunakan internet,klu tak dak internet tu mcm tak cukup lengkap la kehidupan kita.
3.kat internet kalu nak pilih lebih jimat tenaga sebab kita tak perlu nak bazirkan tenaga nak p jalan2 servey harga yang murah cuma kita guna jari jemari saja kan.
4....................aaaa....mcm2 la..aku pun tak larat nak senarai kebaikan intenet ni..

ni salah satu aku nak kongsi mcm mana aku dan suami menggunakan internet..ehehehe

bagi nafkah zahir pun ikut internet..ehehhe..

Kepada sesiapa yang nak berkongsi pengalaman manis menggunakan internet dengan aku leh email masliena_mas@yahoo.com.

Thursday, July 22, 2010

Pizza Hut I'm Coming..

Ingat tak aku ada teringin pulak nak makan pizza kat entry aku yang sebelum ni??sila klik sini..
Hari ke2 selepas makan ketam..tertiba teringin nak makan pizza(aku ni selalu tertiba tapi sebenaqnya plan dalam diam wei..Bila cakap tertiba hubby jadi kesian la..Jum aja katanya(ewah2 bahasa indon pulak mai).
Janji dgn adik aku sama sebab dia pun kempunan nak makan pizza..
Ari tu kan kami tak leh makan pizza,siap duduk dah tu tiba2 budak pizza mai :-
"Akak pizza kami semua dah simpan,kami nak tutup dah,minta maaf kak yer"
Masa tu dah pukul 10malam..relax aaa malam masih muda la..
eh Maslina ini kedah tau,bukan KL nak buka pizza sampai 24jam..
Aku kena terima kenyataan la yang aku dok kedah..
huhuhuhu..sedih gila tak dapat makan pizza malam tu,mcm nak mogok lapaq ja,tp sapa nak peduli aku mogok kan.huhuhuhuhuhu...

Aku dah siap dah tunggu adik aku balik,biasa la wanita yang selalu banyak keja..bz selalu..
Aku pun ajak Amsyar la,Adik jum teman umi BERGAMBAR..hahaha..
Adik mau tak mau umi paksa k..
Tolong senyum depan kamera umi k..

Adik tengok bird....

Tengok tu Duck.....pap pap pap pap pap...

Tengok depan la cayang...

Lepas ja adik aku balik terus ja kami serbu pizza megamall..
Muka budak pompuan yang hanya mandi pagi saja..
Dah lambat,jgn dok mandi yer(ini AMARAN dari aku..ehehehe)..
Mak tok sentiasa disisi..

Tak tau nak snap apa sepanjang perjalanan tu..
Jamu la mata yer..apa2 yang aku bg ni..
Layan............................



Ni jari jemari aku yang ciut miut ni..haahhaa..
kedut merata ang kata cantik yer maslina
ni cincin kawen dan tunang aku..

Kalau dapat hp,Amsyar terus jadi orang yang paling bz..hahahaa..
suka sangat hp...



ala dik tak payah pilih,ang kan memang kempuanan Cheese Baked Meatboal masala..

aku pulak pilih....

Amsyar pula pilih..semua dia nak nak nak...

Photo session..ehehehe


Wajib mesti ambik fruit.

Ni paling suka..

Jeng jeng..dah penuh..nasib bek mangkuk tu kecik,kalu tidak aku bubuh lagi..
Haahaah..alang2 bayar kan makan sampai kenyang..

La kalut pilih lagi ka sayang..

mesti amsyar dapat makan dulu kan..
umi terliuaq ja sebab tak leh buka posa lagi..
Pizza Hawai Chicken
Aku lebih suka yang ni...shedap...
Pizza crunchy royal masala..
pizza ni rasa cam keropok ja,tak sedap lor..

Ni la yang paling kami tunggu2..
Cheese Baked Meatball Masala..
sedapppppppppppppppppppppp..
bagi 3 mangkuk pun aku leh abiskan.
Siap kata kat husband lagi,klau aku merajuk nanti,beli aku yang ni pun terus boleh sejuk..
"Abg ingat tau pesanan isteri mu"

Amboi mummy sedap nampak..makan sampai tak pandang depan aihhh..

Mak tok makan sambil buat mulut cam tu..ehehhee
Tapi lawa lagi la mummy..

Amboi syok lebeh aii Amsyar..
Leh makan semua ..shedap la tu..

Haa...licin......
makan arini RM90...
tapi puas hati la sebab sodappppppppp...

Jalan2 jumpa kedai Vinci..
Jamu anak mata sat la..
Aku berkenan kasut ni..
Tunggu yer nnti aku akan bawak kau balik umah..
mimpi kasut ni je la tiap2 malam sebelum dapat..
p/s : sayang ayg size 7 k...(ehehehe)..
Kot2 sayang nak bagi hadiah..eehehehe..



tengok tu Amsyar pun nak try...
ehehee..
Amsyar ni pantang tgk kasut,kalu jumpa kasut apa2 pun mesti nak letak kat kaki dia..
hahahaa..like mummy like son..Like son like mummy..
hentam je la apa2 pun..

Kalu ikutkan hati aku  semua gambar aku nak load,tapi nanti ampa semua jemu pulak.
Aku ambik keputusan tanpa tanya ampa semua setakat ni jer k..
Aku pun dah ngantuk semalam..
Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.