Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Saturday, August 28, 2010

Cari baju raya lagi la..

Lagi tak raya selagi tu orang ramai semua pakat nak cari baju raya kan,termasuklah aku.
Semalam aku cuti,hubby aku MC..
Tapi dalam mc-mc tu pun sempat lagi teman aku p cari baju raya kami..
Semalam lepas ja kelas kat usm terus p Sunway Karnival Mall,dengan harapan yang mengunung adala baju raya yang tersangkut kt hati,tapi nampaknya nasib tidak menyebelahi aku,hanya menyebelahi hubby aku n anak aku saja,tu pun puas cari..Kalau la diberikan pilihan nak saja aku tak mau cari  baju raya tapi raya nanti nak pakai baju apa??oo tidakkkkkkkkkkkkk..
Mau tak mau kena jugak beli baju raya.huhuhu...
Kami hanya sempat p dekat situ saja,tak larat dah nak p kat lain,penat weeeiii,maklumla puasa..

Jum layan gmbar yang ada cikit2 ni.
Semalam terlupa bawa stroller,rasa cam nak balik terus saja,anak aku nak berjalan dan berlari sesuka hati..penat kami..
tengok ni
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V




Pastu tertiba ja aku terfikir kat bawah 1st floor tu ada orang sewakan stroller.
Apalagi terus ajak hubby turun kat bawah p sewa dulu,kalau tidak jangan harap la kami dapat berSHOPPING..
Ikuti dialog aku dengan penyambut tetamu.
Aku : Miss,stroller cini boleh sewakan?
Miss : Ya boleh.
Aku : Berapa RM ya?
Miss : Cik hanya perlu bagi RM50 dan lesen memandu.
Aku : Dalam hati(aaaaa cancel,mahal nak mampus).
Miss : Itu hanya cagaran,ini stroller free punya..
Aku : ooo lega....sambil senyum.
Miss : Sila isi form dulu.
Aku : tanpa berlengah lagi terus isi form ..

Jeng jeng




dok tengok size kasut dia la tu..size 3 la cayang..

jum2 shopping..

aku beli baju ni untuk amsyar,punya marah aku salinkan baju dia kat situ saja,orang ramai sangat kat situ cam semut saja..
Nak beli size 1thn setengah tapi besar untuk anak aku,walaupun anak aku umur 1thn 5bulan,tapi baju beli yang setahun saja,kociknya amsyar ni..bila nak besaq tak taw..ehehe..



Shopping2 baru teringat Amsyar belum makan nasi..
terus p tingkat bawah p cari nasi untuk dia,

Beli kat chicken rice shop..tak snap pun set yang aku plilih,


muka yang keletihan..

tayang gigi nampak laki aku ni..ehehee

Ayah mithali yang selalu melayan kerenah anak kesayangan dia..ehehehe

ni fitting room,kami jadikan tempat untuk kami melepak.ehehee.
Sebenaqnya room ni hubby aku try baju lepas dah terus duduk rehat,penat weeeiiii..
sampai tertidoq hubby aku..anak aku ja yang aktif..



Shopping punya shopping layak la aku main "SHOP n WIN"
Aku masa tu tak tau tujuan diaorang soh aku main,main lambung2 dadu,aku main ja,aku asyik dpt yang ke-6 saja,
Lupa nak main tipu,
Lepas main permainan ni baru terfikiaq,kenapa aku tak kira shop yang best2,baru aku dapat shop tu,
Aku main hentam saja lambung2..ehehee..
dan akhirnya.......................

Dapat jugak la voucher..RM30 dari scholl.


Terus p terjah kat scholl tgk apa yg leh dpt..semua kasut kat situ mahal tapi aku tak berkenan,so ambek la kasut terapi untuk kaki kot untk hubby yang harganya hanyalah RM39.
Kena tambah lagi RM9 saja,ok la kan.
Pastu lepas dah beli baju raya decide nak p care4 pulak untuk cari baju melayu..
Dok dalam keta terus tukaq plan nak balik sebab terlampau penat,kalu nak cari semua sekaligus leh menangis aku sambil cari baju..ehehee..
Yala kan penat sangat baju cantik pun semua aku reject!!!!!!!!!
Takpa2 masa ada lagi,31 ni kuar lagi untuk shopping..minta2 la baju aku jumpa...
Doakan yer kawan2..ehehee..

TATA TITUT.....

Tuesday, August 24, 2010

Puasa ke-15

Hari ni hari ke15 kita sebagai umat islam telah berpuasa,alhamdulilah aku berjaya puasa lagi setakat sekarang.Bulan2 posa ni nak citer pa pun tak tau,kekurangan idea lor.


Tahun ni aku raya kat kampong husband aku kat Perak. Mana lagi kan Bukit Merah la.
Insyaallah aku akan balik awal tahun ni 2 hari awal kot,Insyaallah kalu bos bg cuti..Bos kasi chan yer.eheheee..

Ampa semua dah beli baju raya?Aku dah beli baru sepasang,untuk anak dan husband belum lagi,mayb merdeka ni kot pergi cari.Minta2 la ada warna yang aku berkenan..

Aku ni cerewet cari baju cam baju aku pulak,tapi baju aku mesti la kena tambah lagi kan,mana cukup sepasang.Nak p umah makngah,makcik,pokcik,kawan2..cewah aku punya atur p beraya.Tengok2 dok umah saja..eheehhe..

Tahun lepas beraya dengan Amsyar dah tapi dia belum boleh berjalan,kocik lagi,sekarang dah setahun 5bulan dan jugak DAH BOLEH BERJALAN.aku ulang k,anak aku dah boleh berjalan..huh,tak tau camna la peluh aku laju nanti bila main kejar2 dengan dia time p beraya rumah saudara dan kawan2..

Huh….Aku selalu pesan kat dia kalau nak p mana-mana.Alhamdulilah kalau aku pesan dia memang baek..

Nanti nak kuaq rumah terus nak pesan,Amsyar kita p beraya ni buat perangai elok2,jangan lari sana –sini tau,ikut cakap umi dan ayah tau,kalau Amsyar baik umi bawak lagi,tapi kalau tak dengar cakap umi tak mau bawak dah..(tapi klu tak bawak sapa nak jaga anak aku weiiii)..
Nampak nya kena sabar dan jugak nak control2 ayu takdak dah la bila ada anak ni..
Ayah pun nak control macho jangan harap k..J

K lar coletah banyak sangat kan,eheehe..
Tata titu nanti kita jumpa lagi k..
Selamat Berpuasa…

Friday, August 20, 2010

Berbuka puasa di Hotel Sunway- Part 1

Masih ingat enrtry yang aku kata nak p berbuka puasa kat hotel?ala...takkan dah lupa kot,kata peminat aku..eehehhe..entry ni la http://masliena.blogspot.com/2010/08/puasa-hari-ke-9.html
Ermm ingat dah ka?
Okey tau tak aku pilih p mana?p Hotel Sunway la..Alang2 nak try,try yang kita nak la..ehehehe..

Macam biasala bergambar dulu.



Amboi Amsyar fokus sungguh camera ayah..ehehee

Umi pun apa kurangkannya kan..fokus2..penting tu..hahahaa
Bulatnya aku,sebulat limau bali..ehehehe..
Kenapa aku nampk bulat yer sedangkan berat hanya 48kg..hahahaa..

My beloved husband and me

Permata hatiku Amsyar

Suka sangat Amsyar ni kalau naik lift

My beloved mummy and me kat parking kereta tingkat 3

Amsyar kena pegang tangan sebab suka nak lari sesuka hati

senyuman 2 beranak yang menyejukkan hatiku..
ucuk ucuk ku ini..
 Sampai kat situ awal lagi,kul645 so jalan-jalan dulu la.
berposing tanpa husband and anak,ada nampak cam anak dara tak?heehehe..

ronda-ronda ngan Amsyar beli bantal ucuk..

tengok tu aku dah penat dah jadi pengawal peribadi anak ku.
dia dah jadi cam ukur jalan..ehehe..ukur sana sini..

ni gerai cendol pulut..sodap as per my husband..cam pelik ja kenapa aku tak rasa yer..aaa kenyang...
makanan yang aku ambek..

nasi beriani lauk macam2 la..tak larat nak senarai.ehehe.tengok jer la ..

ayam percik..sedapp...tambah2 kat sayap..walaweiiiiiiiiiiiiii..sodap.

ni diantara desert2 yang ada la..tapi banyak lagi dessert sebenarnya..tak salah aku ada 30 jenis dessert.
aku tak larat nak makan la..tu yang tak ambek ponn..
tengok tu sambal petai..yummy..

Ice cream..yummy..sejukknya bila cair dimulut..eheheee

Ni barisan lauk pauk..nak snap banyk2 malu..(eh maslina kata blogger,kena muka selamba ler)..
tapi i malu u..ehehee

gerai cendol
 aku sampai tak tau nak ambek apa ..huhuhuu..bila banyak jadi camni la ni..

snap merata2 penjuru..

Amboi tok makan sampai tak mau tengok camera aih..kusyuk sungguh..

senyuman mummy yang mengancam..eheheehe.
Mak aku ni malu bila nak aku nak ambek gambar,dsia tak mcm anak dia yang suka sangat dengan lensa camera..

makan time..time makan..

Anak ku dah kenyang dan tak nak duduk tempat dia dah,sebagai umi aku kena tenangkan dia..

Muhammad Azeem Amsyar,
Kehadiran mu menyinarkan kehidupan rumahtangga ku,
Rumahtangga kami makin bahagia dengan adanya amsyar.
Hidup kami berdua sentiasa berseri2..
Walaupun kadang2 penat tapi aku tetap seronok..
Ya Allah kau jadikan anak aku anak yang soleh,cerdik,pintar,berilmu..
kau berikanlah anak aku dan keluarga ku kesihatan yang baik..
Amin..

anak manja ayah nie..

kekasih hatiku dunia dan akhirat.


Seisi bergambar pun dah ambek,so jum balik la..
Kami balik malam tu pukul 930,perut dah kenyang so balik la..
Pengalaman pertama berbuka puasa secara buffet di bulan puasa.
Terima kasih suami ku,selalu tidak akan kecewakan aku,
I LOVE U sayang so much.

Bagi aku makanan kat situ okla,tidak mengecewakan aku..
malam tu makan RM127.Rasanya ok kot noh.
kalau sesiapa yang nak try berbuka posa secara buffet try la kat sunway hotel.
Insyaallah tidak akan kecewakan anda semua sebab makanan situ memang banyak,
cuma perut u all la leh makan banyak mana..

Ok semua tata..titu...

Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.