Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Sunday, November 28, 2010

Hari Pertama

Hari ni hari pertama aku daftar kat USM,mudah2an ini adalah tahun akhir untuk aku..Doakan yer..:)
Perasaan harini sangat2 penat dan letih tau,yala hostel kat luar kampus,jauhnya..Kena jalan jauh tau naik jejantas.Dah la jem sampai 2jam kat dalam jalan USM..huhuhuhhu sungguh memenatkan..
Malam ni aku ada pb untuk JIM419(Complex Variables) kul9mlm,huhuhu penatnya aku....
Nasib bek malam nanti aku balik dengan sis hanna aku so tak la takut sangatkan..Yala pb aku abis kul11 malam,takut jugakla kan,nak dok hostel tinggal anak aku tu kesian la pulak,aku sanggup ulang alik untuk dia.
Tahun ni aku banyak la pulak kelas malam.aduhai..sabar jer la kan..
K lar aku nak p sembahyang dan nak study apa yang patut la..Tata Titu...Bye..
Good Luck pada diri sendiri..eheheheh

Wednesday, November 24, 2010

G.I.G.I

Rasanya lama aku tak update blog ni kan..Lately aku bz untuk siapkan semua assgment yang ada dan jugak buat persediaan untuk exan pada 29/11/2010 ni..Aku akan bercuti keja selama lebih kurang 3minggu.
Kalau masa tu aku tak update apa2 faham2 la noh.
Kali ni nak post entry apa yer..ermm...pasal Amsyar la..pasal gosok gigi..tu yang entry ni title G.I.G.I..
Layan jer la..anak aku dah ada 9batang gigi kot..Sebelum gigi rosak kena la gosok gigi,Ingat senangka nak gosok gigi budah bawah 2thn nie,kadang2  tu dia gigit semua berus gigi dia..nak tgk berus gigi amsyar.
Jeng jeng..



reaksi amsyar gosok gigi tanpa ubat gigi sebab ubat gigi tertinggal umah tok..:)
Janji gosok la sayang..ehehee..

tu gosok gigi ker hisap berus gigi tu..



Siap senyum lagi sebab gosok gigi..

K lar aku nak p study pulak,asyik update blog jer ni nak jawab apa la exam nanti kan..ehehehe..nanti aku tension2 study aku update len k..
Tata titu...:)

Friday, November 12, 2010

Besday Kam Maria

Harini kami buat Besday Kak Kam Maria.
Heppy Besday kak,semoga panjang umur dan murah rezeki..
Kami buat kat Restoren Pokok Manggis kat kulim ja sebab malas nak p jauh2,lagipun p pun masa lunch saja.Nak tengok menu2 kamu..Jum..

Ni Daging Goreng Rempah - rasa cam makan keropok,tapi sedap..

Semua menu2 kami la,p seramai 14orang so kami buat 3hidangan yang macam ni

Siakap 3 rasa,sodapppp
 Ni antara2 yang menyambut,masa ni tunggu besday gurl la..

Ni kek Chesse Cake hasil dari Baizura (yang baju biru tu,sapa2 nak tempah leh tempah kat dia,dia memang pandai n suka buat kek)..Cita2 nak buka kedai kek kot..

Ni la besday gurl yang dirai - Kak Kam Maria..
Selamat hari Jadi kak..:)

Biasa la kalau tak dak gambar aku tak leh la kan,nama pun blog aku kan..eheehe
Nak tunjuk ni tudung baru ..ehehehe.ciwi..



gambar kenangan....Nanti2 aku load lagi k...nak p celebrate besday Samuel pulak.bye...

Sunday, November 7, 2010

Alhamdulilah semua selamat

Kan aku ada citer pasal anak aku kan kt entry yang lepas..Ingat tak?klu tak ingat godek2 sendiri la entry yang lepas yer.Kalu ikut perancangan aku n husband nak p scan hari ahad,tapi tengok2 ahad tu husband kerja,jadinya aku la terpaksa berkorban,aku ambek cuti emercency leave hari khamis lepas.Nasib baik boss baik,aku bukan apa,aku ni jenis suka risau lebih..Husband aku kerja malam,so balik pagi tu terus p tanpa tidoq pun,kesian kat husband,tapi nak buat camna kan,kena la korban demi anak.Kami sampai kat metro specialist dalam pukul 10pg kot,tau tak dapat no bapa?no 13..Tau tak dapat jumpa doktor pukul bapa??huh sungguh menguji kesabaran kami berdua.Jumpa doktor pukul 1 tengahari,bayangkan 3jam kami terpaksa tunggu.pukul1030 baru doktor mai,aku tak pasti kenapa lambat sangat sampai macam tu,sepatutnya swasta mesti cepat kan,ni dah macam hospital kerajaan.Lambat sangat2..Rasa cam nak balik ja sebb lambat sangat,tapi demi anak kuatkan semangat jugak la.
Bila masuk2 ja jumpa doktor,doktor kata ooo Azeem baru datang harini,nak scan kan.kitaorang terus kata ermm nak scan..Pastu doktor kata sekarang dah pukul1 tengahari semua orang dah pergi lunch,boleh tunggu sampai pukul230 ptg untk scan..Fuyooo..lagi 1jam setengah..Sabar saja la..
Kenapa la tak cakap dulu pergi terus bilik scan..tak payah la kami tunggu 3jam hanya untuk pergi bilik scan.Huh...Aku sangat2 kesian kat husband,dia dah la tak tidoq lagi pun,kerja malam..
(Bila Amsyar besar nanti jadi anak yang baik tau,tengok ni umi n ayah sanggup buat apa saja untuk sayang)


Dah la Amsyar ni aktif nak lari sana cini,penat oooo nak kawal,tambahan pulak tunggu lama2 camni..


Budak bucuk umi nih

Tengok air terjun sampai macam tu..ehehehee




Ni tempat yang paling dia suka main..

Lari2,terus jadi lapaq...

Tengok tu minum pun kot arah lain,takut aku minta..eheheheehe..




Penat aku pegang amsyar camni tau,sapa nak tolong pegang sila angkat tangan..eheheehe..
Aku paksa tangan husband aku la..ehehehe..

Dah kena tunggu untuk scan lagi 1 jam setengah so terpaksa la lunch kat metro ni..
Aku order nasi putih RM1.00,sup sayur campur RM5.00,telur dadar RM2.00,Mee goreng RM5.00,air teh ais RM2.00,Air teh panas RM1.30 dan jugak milo suam RM2.00.
Total RM......Kira sendiri la..ehehehe..Mee ni sedap,walaupun RM5 sepingan,kira ok la.:)



Tengok muka budak yang tak sabar2 nak makan tu..

kenapa muka aku nampak pucat giler..ni dah muka yang lama tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

Sekarang bukan main suka nak makan sendiri..




Terus muka ceria,dapat makan kan..ehehehe..

Ni bukan aku yang makan tau,Muhammad Azeem Amsyar yang makan sampai macamni,
nak buat camna kan..

Mula2 dia tengok orang baringkan dia pun dia dah semacam dah,aku pun buat2 la bacakan buku kat Amsyar,dia pun tengok cam pelik2 jaa...

Bila doktor scan perut dia terus dia nangis2,peluk2 leher aku,umi umi...
cian Amsyar mesti dia takut sangat,dia ingat nak buat apa kan.ni Doktor Rohana,mula ja dia scan aku terus tanya,ada apa2 ker doktor,doktor kata setakat la alhamdulilah tak dak apa2,semua normal..
Dia scan lama jugak la,mungkin untuk confirmkan betul2..
Alhamdulilah Ya Allah,anak aku cihat dan tak dak apa2..
AKu bersyukur sangat...:)

Tengok tu sedih sampai tak mau nak tengok mana2 dah..peluk aku sampai tak mau mau..ehehehe
Adik ni tak kan la umi nak biar orang lain sakitkan adik,tak aih..umi cayang adik la..
Love u so much sayang..


Lepas scan kena jumpa doktor balik,tengok tu wajah orang heppy n lepas teriak.heheehehee





Masa ni sat jer tunggu sebab semua orang dah tak dak,doktor cek2 semua dan tengok report dari pakar scan,dia kata Amsyar cihat dan tak dak apa2...alhamdulilah........
AKu bersyukur sangat2..
K lar Amsyar pun dah jaga tidoq..tata titu
Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.