Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Monday, January 24, 2011

Anniversary yang ke-5

Pejam celik pejam celik dah 5thn aku kawen rupanya,rasanya cm baru semalam ja aku dengar akad nikah “Aku terima nikahnya Maslina” dari suamiaku.cepatkan masa berlalu sekarang.



Haaaaa…dulu dari single mingle dah jadi isteri orang,pastu jadi mak orang pulak,cepatnya masa sekarang.so kita tak leh la dok diam saja sekarang,nak buat apa kena buat cepat2 takut masa berlalu..


Ucapan untuk suami tercinta aku sempena Anniversary ni:-


Terima kasih sayang sebb bagi hadiah n bunga,kalu dah ingat date anniversary pun ayg rasa seronok dah,kita plan nk candle light dinner haritu tapi tak sempat kan,huh,kita hanya merancang tapi Allah dah tentukan segalanya kan.Mungkin next2 Anniversary,kita leh sambut candle light dinner,hopefully ada lagi next2 anniversary untuk kita berdua..Yala jodoh,maut semua ditangan tuhan kan.
Kita hanya merancang dan memohon semoga Allah panjangkan umur dan jodoh kita berdua.
Nak tengok anak2 membesar menjadi orang yang berguna dan berjaya.

Selama ayang jadi isteri sayang ni,halalkan makan minum ayang dan juga halalkan kasih sayang abg untuk ayg..ayg bahagia menjadi isteri sayang,sayang selalu takkan biarkan ayg sedih dan juga selalu akan penuhi apa2 permintaan ayg..


Ayang sayangkan abg,macam mana ayg cintakan abg sebelum kita kawen,sekarang lagi bertambah2 la..
Semoga lepas ni kita lebih2 bahagia lagi dengan kehadiran Amsyar dan insyaallah kalau ada rezeki lagi untuk kita lepas ni..Amin..


MASLINA + ABD SAMAT = MUHAMMAD AZEEM AMSYAR
Bukti kasih sayang kita….Muahhkksss..
Tarih keramat 22Jan 2005






Monday, January 17, 2011

1st time Broom Broom...

Harini 1st time aku dengan amsyar naik motor dari padang serai ke ......sg seluang(umah mak aku la)..
Perjalanan 1/2 jam kot,tapi aku rasa lama.................sangat nak sampai...Bukan aku yang bawa la tapi husband la..heehehee..Saja bosan2 naik kereta hari2,tukaq mood la pulak kan..ngeh ngeh..
Amsyar la yang paling seronok,rugi tak snap shop gambar anak aku...hahahaha..lepas sampai umah mak rasa penat giler,baru la tahu betapa penat nya orang yang bawa motor kan..Kita yang dapat naik kereta perlu bersyukur kan..
Nak dijadikan citer,motor husband aku tu meter minyak dah rosak,baru ja rosak,pastu masa balik petang tadi,tengok2 motor nak mati dah,nasib baik mati bertul2 kat pam minyak.Hahahahaa..Kalau tidak kisah aku harini bukan 1st time broom broom tp 1st time kena tolak motor..hahahahaa..
Nasib baik la..Mungkin Allah kasihan kan aku ngan anak aku..

Harini Amsyar main sungguh kat luaq,lepas mandi tadi kul73o terus nak tidoq..La mesti la tengah tidoq..klu tengah ada,confirm2 la aku tak update blog kesayanganku ini..hehehehee..
Okay sebelum husband aku bagi isyarat soh berhenti blog dan start buat assigment baik aku berhenti ..ehehhe.
K lar cayang semua....!!!

Tata titu

Sunday, January 16, 2011

TAK SUKA!!!!

Agak-agak la bila la nak p dinner apa yang paling tak suka??kalau aku la mesti la bab mencari baju..aduhai,boleh krem pala otak dibuatnya..bila hari raya pun sama,aku cukup tak suka nak mencari baju,tapi kalu tak cari,raya nak pakai baju apa pulak kan,kadang2 tu smp berhari2 cari baju,tapi tak berkenan kt hati jugak..camna yer kalu nk bg berkenan kt hati ni!ada sapa2 adsa tips tak?
22 Jan 2011 ni,kilang aku(bukan kilang aku la,kilang aku keja ja) akan ada dinner,mula2 tu decide tak mau p,tapi last2 minutes decide nak p pulak..Kalut la cari baju,bukan aim glamour ker apa,aim hadiah tu..ehehee.walaupun aku bukan la orang yang bertuah tp cam pepatah melayu tuah ayam nampka dikaki,tuah manusia siapa tahu kan..mana la tau tahun ni tuah aku..ngeh ngeh..sapa yang geli tutup telinga..ehehehe.

Kebetulan hari ni,husband cuti apa lagi ambek la kesempatan soh teman p beli baju..bayangkan aku dok dalam pasific smp 3jam setengah semata2 nak cari baju untuk dinner..
sampai aku dah give up nak cari dah,baru jumpa,sampai rasa malas dah nak cari!!!!!!
malas!!!!.
Anak aku tidoq smp bangun tidoq aku belum cari lagi,p tingkat 1 naik smp tingkat 3,pastu turun,naik balik..aaaaaa.....gilos betoi,nasib baik la laki aku sporting morting..
Aku ada la berkenan satu baju tu,tapi ketat la pulak,helloooo bukan aku gemuk tau tapi baju tu jenis kain ikut badan,so REJECT TERUS!!!!hahahaha..

Nak tengok baju yang aku beli untuk dinner!!errmm ..

scroll down













scroll down
















scroll down


















scroll down

jeng jeng




haa..sorry yer sampai cini ja leh tunjuk..nanti tak berseri..hahahaha..baju tu biasa ja pun..nanti aku load kan gambar pas dinner yer..
dah ngantuk ni...bru balik...

TATA TITU

Friday, January 14, 2011

Cepatnya masa berlalu

Percaya tak kalau aku kata sekarang ni masa berlalu sangat laju,selaju komuter(laju ka?ehehehe)..
Jarum minit tu dah jadi cam jarum saat dah.waaa tengok betapa lajunya.
Aku rasa baru ja keja isnin lepas,harini dah hari jumaat..waaa sangat seronok sebab esok cuti!!.
Hoyeh Hoyeh!!!..
Minggu ni cuti 3 hari pulak tu sebab cuti sempena Sultan kedah Besday dan lagi beruntung sebab minggu ni Ahad dan isnin cuti bersama husband yang amat2 tercinta..(Tolong jangan cemburu)..
Aku banyak lagi tak buat nih.:-
Antara benda yang aku belum buat ~~~~~~
~~Belum masukkan gambar jalan2 KL lagi,walaupun pergi KL masa awal bulan..
~~Belum Start untuk study tuk exam April ni lagi,(hi maslina,lagi 3bulan ja nak exam nih!!!).WAKEUP!!!
~~Banyak lagi la..tapi harini tak dak idea nak gtau lagi.esok2 ja..
Ni update blog sebb bosan tunggu husband mai lambat ambek ni..
Aduhai...K lar nak balik dah semua.


P/s : Boss tolong jangan baca entry nih...ehehehe..
TATA TITU..

Tuesday, January 11, 2011

Berita Sedih

Walaupun blog aku ni title :Sweet Memories tapi tetap ada kisah sedih tau.
Kelmarin kami semua kat Silterra ni(kilang aku la tp aku keja jer la bukan owner pun..ehehehe) dengan kematian baby kawan aku kat cini.Baby dia baru umur 4bulan.
Ni adalah anak yang ke2,anak yang pertama sama bulan dengan Amsyar,kami dulu pregnant sama2 dan selalu bertukar2 kisah jugak la sebab anak kan umur sama.Aaaa sedihnya sampai aku tidoq pun dok teringat sedih sedih sedih..
Ni ada lah dugaan paling hebat dan besar untuk dia dan keluarga dia.
Takziah untuk kak Jehan dan family,semoga Allah memberikan kekuatan kepada kak jehan untuk meneruskan kehidupan ni.
Boleh baca kisah dia kat berita Harian.

Aku tak dapat nak bayangkan perasaan dia dan kelurga dia sekarang,Semoga kuat yer kak..Saya tumpang sedih..:(

Tuesday, January 4, 2011

Berwajah Baru....Apa yer!

Aku keja harini,pagi2 tadi terlupa yang harini hari selasa,aku kalau hari selasa bz teramat la,nak kena siapkan report.Camna la boleh terlupa harini selasa,pagi2 buat relax giler,sampai la kul1030 kawan aku diana (ataupun dikenali nama artisnya Diana Rafar)..tegur tak buat report ka,baru la aku cam lipas kudung buat report,nasib baik sempat jugak,tapi belum siap la sebab harini kat opis SPACE down.So sambung esok pagi la,nasib baik dapat green light dari bos,esok hantar,caya la bos..

Sapa yang baca apa yang aku tulis ni mesti pening kan,tajuk lain,aku citer lain,,ehehee.,
sabar..tu baru nak warming up la..
Aku balik keja harini,aku dikejutkan wajah yang baru,bukan husband berwajah baru la tp bilik air aku..husband a,ku dah lama nak decorate bilik air tu,nak beli shower paling besaq..Macam2 la husband aku ni kan.Dia kalau untuk barang2 rumah lebih penting dari barang untuk dia sendiri..
Nak tgk apa dia buat kat bilik air kitaorang???
mesti nak kan,ok pejam mata rapat2....Buka luas2..Baru clear..ehehehe..
Aku tak dak gambar wajah bilik air yang lama la,yang baru jer,klu ada leh buat comparism kan..ermm..
 tapi tak pa..jum kita tgk...

ni adalah shower yang diidam2 kan..Besaq lebih pada kepala aku..
mandi mesti la puas..ehehehe..


ni tempat sidai kain2 basah ja..

Tempat letak sabun2,pencuci muka..

ni cermin untuk tengok lawa tak lagi bila lepas mandi..ehehehe..

aku dah tak larat nak story mory dah ni,kepala mula sakit dah..k lar


Tata titu..
Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.