Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Saturday, August 3, 2013

CUTI

Assalammualaikum...

Lagi bapa hari saja lagi kita akan menyambut Aidilfitri..
Perasaan sedih sebab akan meninggalkan Ramadhan tak lama lagi,entah ramadhan yang akan datang saya masih ada ataupun tidak..Mari kita sama-sama berdoa supaya Allah SWT panjangkan umur kita untuk menikmati rahmatmu di ramadhan yang akan datang lagi..Insya Allah..

Kalau dulu bekerja sendiri,sekrg dok sibuk lagi untuk susun cuti,maklumla kena consider orang lain jugak,tak leh pentingkan diri untuk cuti sesuka hati.
Alhamdulilah tahun ni,cuti tak jadi masalah dengan gaji jalan,saya dengan husband dah start bercuti raya,

gambar sekadar hiasan..:)
Husband n Ayish

SELAMAT HARI RAYA 
MAAF ZAHIR DAN BATIN
AMPUN DAN MAAF DARI KAMI SEKELUARGA


Friday, August 2, 2013

Sharing is Caring

Assalammualaikum..

Seisi Bercerita,selamat membaca..:)

Pejam celik pejam celik dah setahun rupanya saya berhenti kerja,ingat lagi waktu untuk "resign" dari Silterra,satu2nya kilang yang saya berkhidmat paling lama iaitu 7 thn.Suka duka,pahit manis semua dah rasa di sana,apa2 pun enjoy bekerja disana.Masa tu memang rasa sangat berat jugak la untuk "resign" tapi untuk berjaya dengan apa yang kita nak perlukan pengorbanan,salah satunya kena berhenti kerja dulu la.

Saya berhenti kerja selepas graduate dari USM,dengan berbekalkan "Bacelor Science n Mathematic" mengambil keputusan untuk berhenti kerja yang minimum hanyalah SPM qualified saja.
Masa tu ramai yang tak bersetuju untuk saya "FULL TIME PRUDENTIAL".
Ramai yang kata penat saja berlajar tiba-tiba p keja sebagai "Agen" saja..
Sangat rugi......
Tapi saya percaya dengan ilmu yang ada,Insya Allah akan diguna pakai jugak nanti.
Oleh kerana percaya dengan ayat al - quran iaitu 9/10 adalah sumber kekayaan daripada "PERNIAGAAN".
Dengan percaya rezeki Allah SWT,saya DUIT.\

D - DOA
U - USAHA
I - IKTIAR
T -TAWAKAL

Alhamdulilah sepanjang setahun dalam prudential ni banyak pencapaian yang telah saya dapat.
Diantaranya ialah :-

1.Pen PRUDENTIAL
2.JAM PRUDENTIA
3.Qualifier PRU STARTER
4.PRU Achiever Gold Pin
5.S3 samsung Hp
6.STAR CLUB to German
7.Top Rookie at Seberang Jaya in Nov 2012
8.Top 3 bulan berturut2 at Zol Org - Oct,Nov and Dec

                                                         Top Of 3 at Seberang Jaya

                                                     Qualified to Munich German


                                                          My Husband achievement
                                                            Congratulation Dear

                                                          with our introducer - Atun


                                                             Both of Us..:)

                                                   With My Sister,WE ARE PRUDENTIAL


                                                                        S3 Free dari Prudential

                                                                                Free oooo


                                                             Claim My Client

Alhamdulilah walaupun tak sampai setahun saya melibatkan diri dengan prudential ni.banyak value diri dah meningkat.Semua ni adalah kurniaan Allah SWT bila kita usaha.
Tujuan saya bercerita ni adalah semata2 utk membuka minda sahabat-sahabat yang teragak - agak utk melibatkan diri dalam perniagaan.

THINK IS NOTHING
ACTION IS SOMETHING

So jangan takut untuk berubah,Allah SWT sentiasa bersama kita.
Kepada sahabat-sahabat yang berminat untuk menyertai PRUDENTIAL untuk income UNLIMITED,
boleh call saya utk seisi BOP.Sharing is Caring..
Banyak lagi keistimewaan yang akan dapat..Dalam ni saya cerita sikit-sikit saja..
sebenarnya ada banyak lagi....
Insya Allah nanti masa ke semasa saya akan up date kan lagi utk tatapan sahabat2.

Dalam biz ni kepuasan yang paling maximum adalah apabila dapat membantu orang bila ditimpa musibah.
Tinggalkan orang yang tersayang dengan kesenangan adalah TERBAIK daripada meninggalkan hanya HUTANG.

WE TRUST,LOVE,RESPECT & ENERGY GIVER..
MASLIENA PRUDENTIAL 0125605887

PERUBAHAN

Assalammualaikum...

Sahabat2 semua,alhamdulilah kita dah hari ke 24 Ramadhan untuk tahun 2013 ni,Diberikan kesihatan yang baik dari Allah SWT..Harini adalah hari terakhir jumaat utk ramadhan kali ini,rasa sayu ja bila hari ke hari sebab ramadhan akan meninggalkan kita..:(
Semoga Allah SWT akan memberikan peluang lagi untuk bertemu ramadhan yang akan datang.
Insya Allah dan sama2 kita berdoa.

Rasanya lama tak update blog ni,tersangat la rindu...:)
Insya Allah selepas ni akan lebih consistant utk update kan blog ni.
Tujuan blog ni di "update" adalah utk family tersayang dan untuk anak- anak.
Perjalanan suka duka kehidupan yang penuh mencabar dan kehidupan membesarkan anak - anak.

Blog ni akan diubah suai sedikit untuk lebih "up to date".
Sebab apa blog perlu diubah suai?
1.Anak dari sorang dah jadi 2 orang.
2.Career makan gaji dah tukar "bussiness".
3.Umur dah meningkat..ehehehehe..


Untuk perubahan yang pertama,blog ni akan ditukarkan dari "SWEET MEMORIES" to "THE GIFT OF ALLAH"
Ada banyak sebab kenapa saya suka sangat memilih nama ni,
yang pertamanya sebab Allah SWT banyak memberikan saya hadiah dari segi anak,rezeki dan kebahagian,
Sebagai umatnya kita perlu bersyukur..

Cover blog pun dah bertukar,dulu gambar Amsyar saja sekarang  ada gambar ber-4.


Percaya perancangan Allah SWT lebih hebat dari perancangan manusia sendiri..


Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.