Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Saturday, March 27, 2010

GBS - NOMEY2

Hari ni  kami semua kena pakai baju orange sebagai tanda Silterra Mendapat Award dari Prime Minister.
So tanda support Silterra,kami semua pakai la.Nomey tak?Nomeykan...ehehe..
Time lunch GBS buat kejutan pergi MCD Seberang Jaya dengan bangganya memakai baju seragam orange..Buat muka selamba jer,mana taknya pakai semua sama,yang warna hijau tu ketua kami..ehehee..

BESDAY GURL 26

21 March 2010

Harini genap usiaku 26thn.Sambutan besday thn ni lain pada yang lain.Semua kenangan itu,akn ku abdikan dlm hidupku untuk selamanya.
Pada hari 21 March ingatkan hubby,tidak buat apa-apa untukku,tp rupanyan dia berpakat dengan family ku untk membuat party kecil-kecilan untk menyambut besday ku.
Aku nyaris2 tidak tahu tentang semua rancangan nya,sehingga lah aku terlihat satu sms yang hubby lupa delete..haaaaa...semua rahsianya terbongkar lah..ehehe..
Ni ada la sambutan bersama familyku..


Nie kek besday dari hubby ku untuk ku..tima kaceh sayang..


Ni adalah sms yang membuatkan hubby ku terkantoi..ehehe..len kali buat dengan berhati-hati ye sayang...




Untuk tahun ni,hubby hadiahkan rantai emas..tima kaceh sayang..ayg suka sangat..



Kenangan bersamamu di hari lahirku utk thn 2010 akan ku sematkan dlm memoriku untuk selamanya..
I LOVE U SAYANG




Sambutan Besday -By QA group

Pada keesokkan harinya besday aku disambut oleh group QA.
Lokasi sambutan : Cafe Silterra
Ni kek besday cayer!!!

"Heppy Besday to U"
"Heppy Besday to U"
"Heppy Besday to Maslina"
"Heppy Besday to U"

jemput mkn kawan2...
Ni hadiah kak faizah bagi...Thank You kak faizah

Nampaknya besday tahun ni meriah sekali dengan sambutan kawan2..tima kaceh kawan2 semua.

Sambutan Besday - By SPC Group
Location : Secret Recipe Kulim

Ni kek untuk cayer


ni menu yang kami semua mkn..shedapnya...


ni kawan2 SPC cayer..kami satu team.

Diana & Bee Lin

Maslina & Chris
Thanks All of u..


Sambutan Besday -By GBS
Location : MCD Seberang Jaya

Ni kawan2 GBS cayer yang amat disayangi.Terima kasih kerana sanggup menyambut hari lahir cayer n bagi hadiah yang istimewa untuk cayer..Muahhhkkss..

GBS Geng





adik ngantuk la umi..

Adik geram kat umi nih...gomoi2 umi la..

adik nk mkn burger,mana burger nih..


 

auntie bai bawa bakal suami..-yayat

Setelah semua nya selesai kami semua pergi sembahyang maghrib di surau petronas seberang jaya.
Jutaan terima kasih kepada GBS diatas sambutan you all...
FriendS Forever!!!!

Tuesday, March 16, 2010

Mainan Kesayangan Anakku

Ni ank kesayangan caye,Muhammad Azeem Amsyar dh 11bulan.Nk tahu apa yang dia paling suka???
Jeng jeng.Ni la mainan antik yang paling dia suka..Walaupun byk mainan yg caye belikan utk dia tp kereta ini jugak dia paling sayang..ehehehe..

kereta antik amsyar


Amsyar ada teman waktu tidur,nak tahu apa??
Ha ni spoungebog

Monday, March 15, 2010

Training Dashboard

Arini SPC group ada training dashboard by Brian di Damascene room jam 9:00am to 12:00pm.
Sebelum pergi attend training sempat jugak kami semua bawa bekal..nk tgk apa bekal kami??jeng jeng jeng…semua ada dlm beg doraemon ni.

11 March 2010

My Lovely Dept

Mas dlm Dept QA (SPC group) or SpiCe Gurl..
Mas baru 7bulan kat dept ni. Banyak benda lagi kena belajaq ni. Group kami semua ada 5org..semua pompuan,tu yang kami semua letak SpiCe Gurl.Mas akan perkenalkan satu persatu group kami yer..tgk la gambar yang cun melecun tu..ehhehe..
yang tengah tu cayer la,yang kat tepi cayer sebelah atas tu Sha n Diana,sebelah bawah pula Bee Lin n Christina.


Kami semua memang rapat. Best keja dgn diaorg ni. Dekat SPC ni ada 1 pantry kecik2..makan smbil berkeja waaa best ooo…nk tgk pantry SPC???haaa mesti nk kan..

Blink blink….coming soon yer..

Friday, March 5, 2010

Doa Kasih Sayang - From My Hubby


Ya Allah...
Ampunilah dosa kami dan dosa kedua-dua ibu bapa kami ya Allah
Berikanlah kami kekuatan untuk menghadapi ujianmu ya Allah
Dengan rasa rendah diri kami memohon kepadamu ya Allah
Ubun2 kami tidak pernah jemu sujud kepada mu ya Allah
Limpahkanlah rahmat mu kepada kami ya Allah

Selamatkanlah kami di dunia dan di akhirat ya Allah
Agar kami tidak terjatuh kedalam lembah yg paling hina disisimu ya Allah
Makbulkanlah permintaan kami berdua ya Allah..
Agar kami dapat menimang cahaya mata secepat yang mungkin ya Allah
Terimalah segala permintaan kami yang kerdil ini ya Allah

Ya Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang..
Kurniakanlah kami kebahagiaan dalam mengharungi hari2 mu ya Allah
Anugerahkan lah kami dengan anak2 yang soleh dan solehah ya Allah
Sempurnakanlah hidup kami dengan sinar cahaya keimanan mu ya Allah
Engkau panjangkanlah umur kami berdua ya Allah
Hadiahkanlah kami cahayamata sepertimana yang kami harapkan ya Allah

Ya Allah ya tuhan kami...
Satukanlah kami dengan kasih sayang sebagai suami isteri ya Allah
Agar kami mendapat syafaaat dan keredhoanmu ya Allah
Yakinkanlah kami dengan mempercayaai antara satu sama lain ya Allah
Agar kami tidak saling berasa prasangka ya Allah
Nur iman kami pohon kepadamu ya Allah
Gandakanlah kasih sayang antara kami berdua ya Allah

Ya allah ya rahman ya rahim...
Muliakanlah kami disisimu ya Allah
Agar tambah kekuatan kami untuk menyintaimu ya Allah
Semoga kami peroleh rahmat dari mu ya Allah
Lepaskanlah kami dari seksaan azab api neraka mu ya Allah
Izinkanlah kami untuk melangkah kepintu langit (mekah) mu ya Allah
Naungilah kami di bawah payung arasyhmu ya Allah
Anugerahkanlah kami sinar kebahagiaan dalam rumahtangga sampai ke akhir hayat kami ya Allah

Aminnn...
Ya Rabbal Alamin...

Selepas my hubby bagi doa nie terus mas disahkan pregnant.Penantian selama 2thn setengah.Tu la dinamakan rezeki dan takdir.Maka lahirlah Muhammad Azeem Amsyar pada 5April 2009 Jam 945am di labour room Hospital Kulim.Alhamdulilah nikmat yang Allah berikan ini tidak ternilai untuk kami suami isteri.

Tup Tap Tup Tap...sekarang Amsyar dh berusia 11bulan,next month dh setahun.cepatnya masa berlalu.Besar dh ank umi.

Thursday, March 4, 2010

Location : Puncak Mutiara Cafe


Dinner bersama family di Puncak Mutiara Cafe.
Tempat cantik n makanan pun sedap.
Ni la tempat nye..


Nie makanan yang cayer order.

Chicken Chop RM12.++..Yummy yummy
Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.