Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Thursday, December 30, 2010

Time to Jalan-Jalan

Rasanya tahun ni aku tak pergi berjalan mana-mana pun,bukan maksud tak berjalan tu tak guna kaki..hehehehe..maksud yang lebih tepat lagi tak pergi berjalan jauh2 sambil makan angin..ehehehe..
Petang nanti aku nak pergi KL..Hoyea Hoyea..(mesti ada suara2 sumbang tu kata,ala nak p KL pun kecoh ko ni)..Biarla aku dari kedah to KL..jauh tu..

Kebetulan husband cuti smp 8ari sempena kilang dia shutdown.orang kalau kilang shutdown susah hati,aku ni heppy pulak,bukan apa aku dgn husband keja tak sama la,tu yang bila cuti sama walaupun sehari amat2 lah dihargai.Eh macam laki aku keja kapal pulak kan.Kalau la keja kapal tak tau la camna aku n anak ni..
jadi cam punggok rindukan bulan la kami.

Amsyar dah nak dekat 2thn kan,dah pandai mcam2 so ni la peluang untuk bawa dia jalan-jalan dengan senangnya..You all rasa senang ka bawa budak berusia 2thn??emmm aku pun kena balik fikiaq dulu,senang ker tak..hahahhaa..Klu nak tau senang ker tak kena la bawa dulu kan.Kalu kecik2 dulu klu panas cikit nak nangis2,kita pun tak tau kenapa ni...Bila besaq pulak tak mau kita pegang(cam lagu ni : Boleh pandang-pandang,tak boleh pegang-pegang)..haaa melalut dah.Dia nak jalan sesuka hati dan sesuka arah dia ja..Aduhhh..camni la ada anak,tpi nasib baik dia jadi penghibur kita waktu kita penat..nakal tu biasa la kan,aku dulu kecik2 pun nakal jugak,sapa yang kata dia tak nakal tak normal nama nya tu..Hahahaaa..

Ermm nak p mana yer jalan-jalan kt KL tu..ermmm ok cuba teka:-

Please scroll down..


Please




Please




Please





Please





Please..haaaaa bawah lagi la




mesti dha tau kan aku nak p mana,aku nak p Aquaria la..Amsyar mesti suka!!!
Aku pernah pergi tapi dah 5thn lepas dengan husband,cepatkan masa berlalu dah 5thn..Huhuhuhu..
Dulu aku p besh,kalau compare dengan waterworld langkawi,this is better.
Tak percaya??p la dulu...

Nanti pas aku balik dari KL aku update len yer mana aku p jalan-jalan..:)
ermm tak sabaqnya nk balik jumpa husband n anakku..(ops jangan gtau bos aku k,aku curi masa update blog sat)..eheehe
Tata Titu....

Tuesday, December 28, 2010

Kembali berjalan

Nak mulakan camna yer,kadang2 nak tulis blog ni tak tau nak mulakan apa kan,ala aku hentam jer la apa aku nak tulis,nama pun blog aku ..ehehehe..
Baru2 ni aku bawa anak aku p cucuk kat klinik kesihatan,walaupun anak aku dah umur setahun 8bulan tapi masih tak cucuk lagi untuk yang terakhir tu,bukan tak nak bawa p cucuk tapi ada saja hal dan juga baru2 ni aku exam,kalau bawa p cucuk aku p jawab exam antar kertas kosong la..Hahhhaaaa..so tangguh punya tangguh sampai la terlewat sampai 2bulan,apa lagi p klinik kena bising2 dengan nurse la..aduhai nurse oiii bukan tak mau bawa p tapi klinik u all ni terlalu laju sangat..p kul8pg,kul1030 baru dapat..tu yang maleh nak p tu..

Nak tgk wajah orang yang kena cucuk sampai tak leh jalan,cian anak ku..
Makan pun baring ja.nak buat sayang dah macam tu kena cucuk tu,nak halang bg kena penyakit la sayang..
sabar yer..

Time ni nak gerak kaki pun punya la nangis..




Lepas keesokkan hari tu,tengahari dah boleh berjalan alhamdulilah.
lega hati tgk,Pastu ptg2 aku bawa round taman la...bg senaman kaki dia..ehehee..

tu nak korek apa tu..amp amp..jangan.....

temgok pa tu yang asyik sangat tu..

nyanyi ka apa tu..

tu nak ronda mana tu...


sayang adik sangat3..besaq nanti jadi anak yang baik yer...
WE LOVE YOU AMSYAR


Ok semua nanti aku update lain yer..bye..anak dah panggil umi umi ni..
Tata titu..

Monday, December 20, 2010

Akhirnyaaaaaaa

Lalalalala....cewah menyanyi la pulak..fuh lega akhirnya dah abis exam.tunggu exam besaq punya April nih..
Semoga Allah memberkati apa yang kulakukan ini.Amin.

Dah 3 minggu aku tak dok umah aku ni,so rasa rindu yang teramat sangat,mcam pungguk rindukan bulan(yaka?????..ehehee..)..Lebih kurang cam rindukan kekasih la,sedap cikit dengarkan..
Minggu ni pulak husband aku keja pagi ja,aa sangat2 seronok..tak boleh nak bgtau dengan kata2 betapa seronoknya..

Balik umah,tengok ruang tamu,tengok bilik air,tengok bilik tidoq..aaaaa sejuk hati ini..ehehee..
mcam biasa la gambar untuk hiasan mesti akan ada..ehehehe..



Sebab apa aku bubuh gambar hiasan ni sebab aku citer pun pasal rumah kan..
gambar rumah la aku bg..ehehe..selamat terhibur.
Tata titu.............

Monday, December 13, 2010

Menghitung hari

Menhitung hari for what maslina???
eheheee...menghitung hari untuk lepas pada exam ni la,tapi jangan rasa seronok lebeh pulak sebab final exam tunggu April 2011..Tahun ni lebih tertekan la rasanya berbanding tahun2 sebelum ni,Mana taknya takut yang amat sangat la sebab final year this year.Kalau tahun2 sebelumnya kalau tak lepas leh ja ambek lain tapi tahun ni kalau .....(tak mau cakap ok)..Minta2 la lepas semuanya.Amin..
Tapi kita sebagai manusia hanya merancangkan,tp tuhan yang menentukan segalanya..
Hari ni 13hb,maksudnya lagi 6hari la untuk aku abiskan intensif ni.Setakat la ada lagi 3 paper yang aku kena pulun..huhuhuhuhu,awat banyak sangat nihh...
Ada lagi 2 subject ekonomi dan juga subject math.aduhai....
Permudahkanlah segalanya....

Harini kenapa aku cam free pulakkan,siap leh update blog ni,,ehehee..
Takpa lepas tension untk jawab soalan pagi tu..ehehehe..lagipun lama tak bercakap2 dengan blog aku nih..
Aku ada kelas malam nanti,nak ponteng rasa sayang pulak,so lepak jer la kat hostel,malam nanti baru balik lepas kelas..
Dok hostel buat apa yang patut la..
Rasanya cam penat dah jari aku dok bercoleteh,k lar kita jumpa nanti2 la noh.
Tata Titu......

Gambar hiasan untuk sapa2 yang rindukan aku..hahahha...(Terutamanya suami aku)..



Monday, December 6, 2010

Salam Maal Hijrah 1432

Salam maal hijrah untuk semua..aku masih lagi pulun berjuang untuk exam yang seterusnya.Masih ada 6 paper lagi.Semoga Allah sentiasa memberikan perlindungan dan rahmatnya kepada kita semua dalam meneruskan kehidupan ini.
Azam tahun baru islam ni,semoga aku dapat menjadi umat yang lebih baik dari sebelum ini.
Semoga apa yang aku perjuangan mendapat rahmat dan keberkatan dari-Nya..
Semoga Allah sentiasa memberikan kebahagian kepada rumahtangga ku..
Amin..


Allahhu akhbar!!!!!!!!!!!!
Allahhu akhbar!!!!!!!!!!!!
Allahhu akhbar!!!!!!!!!!!!


Wednesday, December 1, 2010

Badan tak sihat laaa...

Pagi tadi aku ada kelas kul 10-12tghari,Bangun awal2 pagi sebab nak tgk video conference untuk subject hari ni.Semalam plan nk bangun kul4pg,aduhai tak boleh la,tak leh nak bangun sebab tidur tu best lagi..ehehehe..
Pastu kena bangun awal2 pgi utk study sikit2 la,klu p kelas tak tau apa2 mcam tak berbaloi ja kan..
Pastu lepas kelas kena p kat pejabat USM pppjj sebab ada modul yang belum dapat lagi.Memang lecei betul la kena p jumpa timbalan dekan la apala..Macam2 aku kena buat pulak,last2 selesai semua urusan tu pukul3ptg,aduh penat sangat2 sampai terus rasa nak demam.
lagi 2 hari ada exam pulak,kena study untuk subjek tu pulak,JIM 417-Partial Equation.
Doakan aku leh jawab nanti..Tata titu...
Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.