Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Sunday, December 4, 2011

Pengalaman menjadi umi kali ke2..

Assalammualaikum....

Bersyukur ke hadrat ilahi,alhamdulilah aku dah selamat melahirkan baby boy 3.5kg pada 21 Nov 2011 yang lepas.Harini dah hari ke 11 aku berpantang kt umah mak aku la..

Ni diary aku sebelum bersalin:-

20 Nov 2011
Sepatutnya aku kena pergi check kt klinik hari isnin tp oleh sebab tak larat dah nak drive pergi klinik,aku pun ajak hubby p klinik siap2 hari ahad tu,pastu bila check,nurse kata pergerakkan jantung baby aku tu lemah cikit,dia tanya aku pergerakkan baby ok ker tak?aku perasan la yang baby dah kurang gerak,kalau tidak tendang berdentum2 (ehehehee...cam bunyi meriam la pulak..hahahaha)..tapi sejak dari malam sebelum tu dia kurang gerak ja.so diaorang refer aku p scan dengan doktor,doktor check ok melalui scan tp dia tetap nak aku refer hospital,yala takut apa2 jadikan..so aku pun kena p la hospital kulim..aku pergi hospital pun dalam pukul 4ptg,masa tu aku dah 38weeks.
Aku terus pergi ke labour room dan diaorang monitor jantung anak guna mesin tu la yang selalu guna untuk orang pregnant tu,jantung anak aku ok lagi la tp diaorang tak mau lepaskan akula(cewah ayat cam aku ni penting sangat..ehehehe..as per doktor aku dah 38weeks,kalau aku balik umah sapa nak monitor anak dalam perut tu,do diarang bagitau yang selalunya diaorang akan induce untuk percepatkan aku bersalin..

APA?????INDUCE!!!!waaa benda yang aku takut sebab aku dengar dari orang induce sakit dia lebeh lagi daripada sakit bersalin biasa.rasa cam menyesal jer mai hospital tapi aku pikiaq positif balik,dari jadi apa2 kt baby aku,lebeh baik aku induce,doktor lebeh arif kan dari aku..
Hopefully masa aku nak bersalin tu dipercepatkan dan berlalu la cepat2...

21hb Nov 2011
Pagi tu  pukul 630,bermula kisah nak bersalin..doktor masukkan  sebiji ubat,aku tak rasa sakit pun dah smp pukul 1230 tengahari check pembukaan bari 2cm,sakit tu biasa2 saja..pastu bubuh sebiji lagi,so total 2 bijila..
sampai la pukul 4:00ptg aku rasa la sakit tu tapi masih leh tahan.pukul 6ptg aku memang sakit kuat,rasa cam nak terkeluaq punggung2,oooo memang sakit induce ni lebeh sakit dari biasa la bg aku,memang kalu diberi peluang aku tak mau induce,memang tak leh tahan..
Check pukul 6ptg aku dah buka 5cm so apa lagi kelam kabut diaorang tolak aku masuk labour room sebab ni anak ke 2.mungkin diaorang takut aku cepat kottt..
Dan alhamdulilah aku ada luck hari tu,hubby leh masuk sekali.memang dia la penguat semangat aku..
terima kasih sayangku...
Pukul 7:39malam dengar la suara anak aku Ayish menangis kuar dari rahim ku,baby yang aku kandung selama 9bulan ni..
Alhamdulilah aku bersyukur sangat2....

Ni gambar aku masa pagi tu,ni masa sebiji ubat saja..relax la dulu..hahhaaha..
Amsyar rindukan umi yer,yala tu la malam pertama aku tak tidoq dengan dia..mai2 peluk terus..
Aku pun mlm tu asyik rindukan dia ja,nak cakap pun tak leh,sebak ja rasa bila dia tanya umi umi....
huh sedeh!!!!

Ni masa doktor nak monitor jantung baby dalam perut...Masa ni Amsyar tgk muka dia kesian kt aku ja,yala umi yang dia sayang smp kena pakai camtu,dia ingat apa tu...


Ni masa ni dekat pukul 6 dah aku dah sakit kuat..paksa diri minum air milo sebab takut satg tak dak tenaga nak berjuang..gambar ni hubby aku yang ambek,aku pun tak perasann...tengok tu muka aku memang tahan sakit....ish trauma aih bila tgk gambar ni....tapi demi kasih sayang ku pada suami ku kerana Allah dan untuk meramaikan umat islam,aku rela untuk berjuang lagi.....dan lagi...ehehheee
seronok bila baby ada depan mata ni.....besh!!!!


Ni la gambar pertama yang hubby aku ambek dalam labour room,
Muhammad Ayish Aqeef - Yang terpuji,yang hidup dan memberi tumpuan sepenuhnya..
Semoga Ayish menjadi anak yang soleh seperti nama yang umi n ayah bagi nih...
3.5kg...
Date : 21 Nov 2011 - 7:39pm..selepas maghrib..Alhamdulilah..
Allahu akhbar.......!!!!


Friday, November 11, 2011

Cerita aku sebelum bersalin..

Assalammualaikum semua...pagi2 sabtu ni terpanggil pulak aku untuk menulis blog,mungkin sebelum aku bersalin kot,sapa yang tahu tp hanya Allah yang tahu kan...
Aku dah WW38(sepatutnya dah WW39-sebab aku ganjakkan date period masa buat buku merah..)..
Contraction sejak semalam dan harini makin kerap pulak..kalau sapa2 pernah rasa segugut pain,ha camtu la rasanya sekarang..sampai satu tahap memang tak leh nak bergerak2,kena dok diam..
Dulu masa anak pertama aku tak rasa sakit kt perut,sakit kt pinggang ja,kali ni sakit kt perut dan pinggang pulak,betulkan cakap orang sakit nak bersalin semua berbeza.Mudah-mudahan sakit kali ke2 ni lebeh ok dari dulu,tapi apapun tu semua kuasa Allah kan..Kita sebagai manusia hanya mampu untuk berdoa dan memohon kepadaNya kan..

Ok la noh,tak larat nak menulis ketika sarat2 ni..
Jumpa lagi,mungkin sebelum bersalin ataupun selepas bersalin...
???????
doakan semuanya berjalan dengan lancar k....
Assalammualaikum......

Monday, October 31, 2011

Menanti Menunggu....

Sekarang dah WW36,maksudnya aku akan ada lagi 4weeks untuk bersalin.Rasa tak sabar ja menunggu kelahiran ni,walaupun aku takut pun ada,sapa yang tak takutkan nyawa dihujung tanduk saja kan.

Semoga semuanya selamat..:)

Untuk Abg Long Amsyar :-
Amsyar dah bersediakan utk menjadi abg long,sabar yer sayang,tak lama lagi sayang akan ada kawan untuk main,tak la sayang asyik kata kt umi “BOSAN!!”ehehehee…jawapan yang umi akan dengar bila abg ayah p keja dan bila umi tak larat nak main dengan abg long kan.Lepas ni abg long tak la main dengan Bear umi dah kan.

Abg long Amsyar jangan rasa tersisih pulak yer sayang nanti,umi dan ayah tetap dan akan sayangkan abg long sampai bila2 dan tak beza2 kan abg long dengan baby yer.Umi tahu abg long akan rasa cemburu nanti,tu normal la untuk terima orang baru dalam family kita.Tapi umi percaya abg long seorang abg yang baik dan dengar cakap umi dan penyayang.Abg long akan jaga baby kan..sayang baby sebab baby kecik lagi…:)

Sekarang tiap2 malam kalau ayah p keja abg long yang akan sapukan minyak selusuh kat perut umi,terima kasih sayang sebab walaupun baru umuq 2thn setengah tapi pandai jaga umi dan sayangkan umi,umi bertuah ada anak cam abg long..Abg long pulak tak sanggup nak sakitkan hati umi kan,abg long pandai pujuk umi.
Maafkan umi jika kadang2 umi ni emosional dan marahkan abg long yer,umi tak sengaja.Mungkin umi terlalu penat sangat pada masa tu,tapi umi akan sedaya upaya untuk kawal emo emo umi ni yer..
Bila umi sakit nak bersalin nanti,abg long dok dengan tok yer,jangan nakal2,dengar cakap tok tau.
Mungkin dalam 2 hari umi tak dpt tidoq dengan abg long cam sekarang.umi kena bertarung nyawa untuk baby..Abg long selalu ikut umi baca “ Laila haila anta,subhanaka inni kuntum minazolimin” dan hembus kat perut kan,terima kasih sayang sebab doakan umi camtu…Semoga Allah mudahkan semuanya…
Sampai bila2 pun Abg long akan ada dalam hati umi sebab masa umi nak dapat abg long dulu,terlalu payah,sampai la Allah izinkan umi ada anak dan umi namakan Muhammad Azeem Amsyar.
Yang terpuji,hebat dah cerdas,jadi la seperti mana makna namamu sayang…..

Untuk suamiiku yang tercinta:-
Dari hujung rambut hingga ke hujung kaki ayang nak minta ampun dan maaf kat sayang,yala masa2 pregnant ni kadang2 yang ni emo emo cikit bila penat.Maafkan ayang dan terima kasih diatas apa yang telah sayang lakukan utk ayang.
Sayang banyak tolong ayang buatkan keja rumah dan jaga anak.teirma kasih yang tak terhingga sayang.
Lagi bapa minggu lagi ayang akan bersalin,doakan ayang n baby selamat yer sayang,ayang tau walaupun ayang tak cakap camni pun sayang akan tak jemu2 berdoa untuk ayg dan baby kan.
Sayang memang suami yang terbaik..Ayg bertuah dapat suami sebaik sayang..

Love Both of you so much!!!!
Dari Isterimu & Umimu
Masliena….

Thursday, October 20, 2011

Amsyar cirit birit

Lunch tadi aku kuaq pergi ambek ubat Amsyar kat Pakar Kanak-Kanak Taman Selasih.Amsyar dah 3 minggu cirit birit tak recover,risau jugak aku dan husband,ye la kan anak sendiri sapa yg tak risaukan.Bila malam ja dia mesti cirit birit dan muntah,ubat dah ambek tapi ambek kat klinik biasa la.malas nak p pakar lagi,ingatkan nanti2 ok la,rupanya tak ok jugak..
So kena la p pakar kanak-kanak jugak.

Nasib bek harini husband cuti,so dia ambek aku lunch awal cikit kt opis,terus kami p pakar kanak-kanak.As per Dr pakar tu,nama dia aku tak ingat la,anak aku mungkin ada tak boleh untuk serap lactosa sebab itu dia akan muntah bila minum susu.
Betul jugak,setiap kali aku bg minum susu malam2,sebelum tidoq lepas dia minum dia akan muntah semua apa yang dia makan,dah la nak makan susah,bila dah masuk muntah pulak.

So doctor suggest untuk tukarkan buat sementara waktu dengan susu bebas lactosa sampai dia recover.Aku pun balik opis terus la godek2 internet,susu apa yang bebas dari lactosa.
Ni la list2 yang aku dapat :-

1.       Pediasure – susu ni memang doctor bg sample soh try pun.
2.       Bebelac
3.       Nutri Gold
4.       Gain Plus
5.       Nutrilon

Doktor jugak suggest untuk gantikan dengan susu soya,tapi yang aku tahu,soya tak berapa bagus untuk badan kita.So memang aku rejected la semua jenis susu soya.
Hmm…takpa buat masa sekarang try pediasure dulu la,pastu kalau ok teruskan,klu tak ok tukar lain la…
Amsyar ni jenis cerewet cikit bab susu ni,aku dah try untuk tukarkan ke anmum dulu,dia sanggup tak minum susu.Ni buat aku risau ni.Minta2 la susu ni dia ok..

Amsyar kan anak yang baik kan…
Mesti kena minum dan dengar cakap umi okeys..

Ni ubat yang Amsyar dapat kt Pakar Kanak2 tu:-
Total semua RM115 (mahal kan…)..

                                                          ni la ubat Amsyar

         Losyen untuk sapu kulit Amsyar sebab ekzema dia la.Bila nak abis ni,punya la banyakkk..Doktor soh apply selepas mandi untuk lembabkan kulit.

                                      Ni ubat angin dalam perut,kena makan 3x sehari,3ml.

                              Ubat cirit birit,kena masukkan 1 paket dalam susu sekali makan

                                                        Ni ubat antibiotik,kena habiskan
                                                       Krim gatal(guna bila perlu saja)

                                           Sample susu bebas laktosa.pediasure..

Aku dah bagi Amsyar minum susu tu dan dia ok,so beli terus la untuk dia,moga2 dia sembuh dari cirit birit..
Takla aku risau nanti..
Cepat sembuh yer anakku...Muahkkksss...Umi sayang Amsyar tau...

Tu jer la entry untuk harini,dah lenguh badan2 taip ni..almaklum la ibu mengandung..
sekarang aku dah 34 weeks tau,kalu dapat bersalin lagi 3minggu kan best..cepat cikit dapat baby..
Tapi Amsyar dulu WW40 baru aku bersalin...lambatkan..
Semoga semuanya selamat,takoooottt...


Tata Titu!!!!

Monday, September 26, 2011

Alhamdulilah..konvo jugak!!

Semalam aku konvo di USM,alhamdulilah akhirnya dapat jugak ijazah idaman..
Macam mimpi saja rasanya,dulu2 aku dok dalam dewan tu masa intensif dan menyanyikan lagu USM,masa tu aku terpikir mampu kah aku???Bila dipasang semula semalam,tanpa aku sedaq airmata aku mengalir..YES,sememangnya aku sedih diatas kejayaan ini,biar apa orang nak kata,ala setakat degree pun nak nangis,tapi yang pasti disebalik tu semua hanya aku yang tahu,teringat saat2 yang sukar aku tempuhi selama ini..
Kupanjatkan setinggi2 kesyukuran pada mu Ya Allah..Semoga ada rezeki yang lebih baik untuk aku dan family selepas ini.Aku percaya setiap apa yang Allah tentukan semua itu ada hikmahnya...:)

Harini aku tak berapa cihat,semalam pergi konvo pun aku kena buat2 cihat untuk dapatkan mutu gambar yang baik..Yala seumur sekali..Aku terpaksa MC harini oleh sebab aku tak cihat,kadang2 rasa bersalah sangat,lately aku banyak mc,bukan sengaja tapi memang betul2 tak cihat,aku pun tak tau,pregnant kali ini memang menguji,bila kandungan dah 7bulan lebeh ni,badan aku rasa tak cihat saja..

Ni aku kongsikan gambar konvo aku,kalau nak tgk lebeh,tengok la kt fb aku yer.

                                                          My Family,love u All

                                                           Me and my hubby,love u sayang

                                                        Kita konvo sekali yer sayang...
                                                              Me and my beloved son
                                               
                                          Terima kasih sayang coz bg flowers kt umi!!

Disebalik kejayaan aku ni,mak la yang banyak membantu jugak,dia la yang jaga Amsyar tak kira siang n malam bila aku study,terima kasih mak...I LOVE U..

                                                               My Mom n MySis Sue
                                                                     
                                                                              Me!!

Alhamdulilah semuanya dah selamat,aku dapat p konvo..doakan aku bersalin lagi 2 bulan dengan mudah dan selamat yer..

Tata Titu..

Monday, September 19, 2011

Hasrat Hati yang tidak kesampaian...

Niat hati nak bawa Amsyar naik kapal harini,dia kan suka kalau bawa naik kapal ni,walaupun aku tahu dia akan teriak dulu,bila tanya kenapa menangis ni,dia akan jawab takottttttt umi,pastu aku akan tenangkan dia la,ala buat pa nak takut semua orang naik tak nangis pun,tgk kawan dia pun ada,tak nangis pun..so secara automatiknya dia akan diam dan tak menangis la..ehehehe..pandai dak umi pujuk,haaa...ayah guna taktik ni yer lain kali...

Kat penang kan ada kapal mai berlabuh untuk pameran buku,rasanya dari bulan puasa lagi kot,dan last sekali ahad ni.Minta2 ada rezeki kali ini untuk bawa Amsyar,dah la murah ja naik tu,caj yang dikenakan hanya la RM1.Berbaloi ker tak kena la tunggu aku story mory nanti yer lepas aku naik..Tunggu.............

Amsyar nak naik kapal punya pasal sampai sanggup tahan mata dari tidoq,kesian anak ku,last2 kapal tu off harini,berani dia tutup harini,tak tau ka aku nak p sana..ish ish...(tapi sapa la aku kan...:(   )..
Last2 Amsyar hanya dapat naik feri saja.jadi la sayang dari tak dapat naik apa2 kan.
Tu pun aku kejutkan dia sebab aku dah janji akan kejutkan dia bila sampai kat kapal nanti,bila kita dah berjanji kena la patuhi yer walaupun hanya berjanji kat anak,sebab dari situ baru dia akan ikut sikap kita.Sebagai umi dan ayah kena la tunjuk teladan yang baikkan....kan kan....eheheheeheh...

Sebenarnya tujuan aku ke penang harini bukan la semata2 nak p naik kapal tu tapi harini nak kena ambek jubah untuk konvo ahad ni,so terpaksa la ambek 2nd half day leave.nasib baik konvo aku kena hari ahad,so tak payah la ambek cuti..selamat den...Alang2 dah p bawa la Amsyar ronda2..







K lar jamu la mata yer dengan gambar2 ni,aku nak tidoq dah..mengantuk la.
Tata titu..

Sunday, September 18, 2011

Pahit manis bergelar student PPPJJ

Malam ni aku ada masa la cikit untuk update blog kesayanganku ini,even aku tak update selalu pun aku sayang tau..Bukan sengaja tak update,tp masa selalu mencemburui aku..hahahahaha(ayat depend diri yang malas nak update).Amsyar tidoq awal malam ni,pukul 830 dah tidoq,tu la tak mau tidoq siang tadi,main dengan sepupu2 yang lebeh kurang umuq,sampai suara aku yang seksi ni tewas,haahaha...seksi la sangat..ehehehee..
Amsyar kalau dah jumpa sepupu sepapat dia,aku pun dia tak peduli,asyik nak main saja.bila semua dah balik,aku la yang dia akan cari,ni la citer anak kesayanganku ini dan akan jadi anak kesayanganku sampai bila2 walaupun nak jadi abg long tak lama lagi..eeeehehehehe...






Sebenarnya malam ni aku nak citer pasal pahit manis bergelar student sempena aku nak grad dah ni,bagilah ada kenangan cikit tentang pahit manis sepanjang aku study sambil berkerja.Insyaaallah aku akn dapat degree   yang aku idam2 kan selama ni 25hb ni,insyallah dan alhamdulilah Allah mengizinkan aku menghabiskan degree aku jugak akhirnya dalam masa 4thn.Aku start sambung study masa umur aku 22thn 6bulan,masa tu aku baru ja kwen 6bulan,,hehehehe,nak buat camna kan jodoh sampai awal dan aku bersyukur dapat husband yang memang memahami dan sentiasa membantu aku.

Dari aku keja shift sampai la aku dapat kerja normal shift,dalam masa 4thn macam2 pahit manis yang aku tempuh kalau u all semua nak tahu,bukan senang tau nak melalui semua tu,dan aku amat2 bersyukur Allah sentiasa bagi aku kekuatan.kalau aku takdak kekuatan,aku rasa aku takkan dapat apa2 pun.Dari aku takdak anak sampai la aku ada anak yang bernama Amsyar ni.

Tahun pertama study :-
USM tetapkan semua student kena stay kat hostel masa intensif selama 3 minggu,,ingat senang ka aku stay kat hostel,aku ni dah la jenis yang memang TAK SUKA dok hostel.Dari sekolah sampai la berkerja dan bersekolah balik(ehehehe)..aku memang tak suka dok2 hostel ni,tak tau kenapa,aku tak suka yang ada peraturan2 ni..
Tahun pertama start study kt USM,aku mana kenal sapa2 pun,masa tu yang futher study semuanya budak2 laki kilang aku ja,perempuan mana ada,aku ja yang sambung sebab aku memang nak ada degree.Bagi aku kawen tak semestinya tak leh further study,insyaalllah dengan azam dan kekuatan yang kuat semua benda leh jadi..:) -1st time aku dok hostel masa tahun tu,aku kenal dengan seorang kakak ni nama dia kak faezah.dia seorang yang sangat2 baik dan peramah,aku suka berkawan dengan dia.Kakak ni jenis yang penyayang,anak2 kucing kat USM tu semua nya dia belikan makanan.kakak ni jenis yang tak berkira langsung.tapi minta2 la takdak orang yang suka ambek kesempatan diatas kebaikkan orang yang macm ni,
tahun pertama berjalan dengan lancarnya sebab aku takdak anak lagi masa tu,cuma ada husband saja,husband aku pulak jenis yang memahami.so aku ok la..:)

Tahun ke2
kebanyakkan kawan2 aku semua dah berhenti sebab tak tahan nak study kat USM,yala bukan senang tau nak buat assgment lagi tanpa bimbingan lecturer face to face.kami semua hanya ada masa berapa jam saja face to face dengan lecturer,yang lain semuanya video conference,kalau nak tahu study secara video conference ni bukan senang tau,ada yang susah tu tgk 10x pun tak faham2.bila dah tak faham mula la malas nak tgk dan camna nak buat asggment,assgment bukan sikit tau,setiap subject ada 2assgment,kalau dulu kita full time,memang kita leh concentrate dengan semua ni,tapi masa sekarang kita kena fokus kat kerja lagi,kat rumahtangga lagi.semua tu MASA MASA MASA n MASA.
kalau tak pandai menguruskan masa semuanya KO cam tu saja..so kat cini aku nak bgtau pengurusan masa adalah sangat2 penting,walaupun aku pun mana la pandai sangat pun uruskan masa..eeehehehe...
Bila dah ramai2 kawan2 berhenti,u all fikir apa yang ada dalam diri aku???
Mestila rasa tak seronok,tak best.....:(
tapi kena kuatkan jugak,alang2 seluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan..Itu matlamat hidup aku..

Tahun 3
Aku disahkan pregnant!!!!berita yang paling2 aku nantikan bersama suami aku,Alhamdulillah kuasa Allah,selama 2thn stengah penantian,last2 Allah bg jugak kat aku baby(Amsyar dah besaq dah,dah 2thn 6bulan dah pun)..
Tapi camna study aku masa tu sebab due date aku ialah hari pertama final exam..7 April..
Dah la ramai kawan2 berhenti,semangat serba cikit dah turun tau,ni kena tangguh pulak,kawan2 yang lain mesti terus tinggalkan aku la,tinggallah aku sorang saja nanti yang nak berkayuh untuk sem3..Adoi....
Kalu hati tak kuat boleh berhenti tau masa tu,tapi tak leh!!aku tak boleh!!dan husband aku sentiasa sokong aku dan bg semangat,terima kasih sayang sebab selalu kuatkan ayang masa ayg jatuh,dan sentiasa bantu ayg untuk bangun semula..kalau aku serabut buat asggment,husband aku la orang pertama yang akan tolong aku dan study sama2 aku untuk selesaikan asggment,aku p kelas selalunya dia akan usaha temankan aku.dan aku amat2 hargai semua tu..
Oleh sebab tahun ke3 tu aku pregnant,mahu tak mahu aku terpaksa tangguhkan pengajian aku selama setahun,sayang tu memang la sayang tapi aku apakan daya,baby pun sangat penting untuk rumahtangga kami..
last2 aku tangguhkan setahun.......

Tahun ke4:-
Aku sambung balik study(lain tau bila ada anak kecik2 ni nak study),aku tak leh dok hostel dah,yala anak aku kecik lagi masa tu,malam2 dia perlukan aku aku,tambahan pulak dia menyusu badan..
Kalau aku tak dak malam2 tak tau la aku camna anak aku nak tidoq,mahu tak mahu aku terpaksa ulang alik selama 3minggu dari lunas ke penang sampai kadang2 pukul11 baru aku balik,bayangkan tengah malam2 aku drive sorang2,esok pagi2 kul6 dah kena pergi kelas..demi untuk segulung ijazah aku sanggup dan aku percaya bila kita berusaha,insyaallah ada rezeki untuk kita..:)Masa tahun tu aku kena cari kawan2 baru lagi untuk study dan alhamdulilah Allah permudahkan aku segalanya,aku kenal dengan budak yang sem sama dengan aku,dan kami adakan kelas tambahan setiap hujung minggu,orang yang paling rajin sekali ialah Zawiyah,dia memang baik..selalu update kan aku apa2 tentang study supaya aku tak ketinggalan,semoga Allah memberkati dia selalu..:)..

Tahun ke-5:-
Oleh sebab aku tangguhkan setahun study so aku habis tahun ke5 la.kalau ikut2 kan memang la cukup2 4thn ja aku study..
Alhamdulilah Allah bg keajaiban kepada aku,aku dapat grad tahun ni......
Dan alhamdulilah aku akan ada baby 2nd jugak tahun ni..

Kepada kawan2 yang tolong aku selama ni,terima kasih semua,kepada mak aku yang sanggup menjaga Amsyar sepanjang aku study,terima kasih mak,budi baik mak takkan mas lupa..
Dan orang yang sangat2 penting sepanjang aku study ni,,Husband aku Abd Samat,terima kasih sayang sebab sayang la ayang berjaya dapatkan degree ni,degree ni kita kena kongsi tau..ehehehehe..
Tanpa sokongan sayang tak mungkin ayang berjaya..:)
Walaupun ayang tak cerita details dalam ni apa yang sayang buatkan untuk ayang,biarlah kita saja yang tahu.Semoga Allah sentiasa memberkati kita dan perkahwinan kita dan murahkan rezeki kita selepas ni..
Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.....


Tata Titu....

Saturday, September 10, 2011

Aku dah pregnant 7bulan untk kali ke2..

Assalammualaikum..

Rasanya semua dah tahu(sapa2 yang rajin tgk blog aku yang bersawang ni la)..eheheee..
Kali ni pregant aku tak berapa suka nak menaip2.aku jadi malas tahap kritikal..Hohohohoho..
Sekejap ja masa berlalukan,aku dah pregnant untuk kali ke 2 dan akan melahirkan adik untuk Amsyar hanya lagi 2bulan lebeh saja.due date aku 28hb Nov ni kalau ikut scan la,kalau ikut tarikh period 1 Dis ni..
Entah yang mana pun tak tau,tapi aku ni jenis yang lambat,dekat2 due baru bersalin,tp orang kata lain anak lain caranya kan,so tunggu jer la..

Memang lain pun,pregnant kali ni bila dah 7bulan,aku dah rasa tak selesa nak duduk,rasa pedih ulu hati la,rasa nak baring ja untuk mengelakkan sakit kat ulu hati tu..bila duduk lama2 aku akan rasa sakit kat dada aku.Perut pulak selalu jadi mengeras,as per doktor baby kuat gerak,so untuk mengelakkan aku rasa sakit bila baby bergerak,perut aku tolong aku keraskan perut dan elakkan baby bergerak terlalu banyak dan kuat.Minta2 semuanya selamat..Amin..

Aku dah beli cikit2 ja barang baby,barang2 Amsyar yang dulu pun masih banyak dan elok2 lagi,buat pa nak membazirkan..guna la apa yang ada smp rosak..

Sekarang aku nak update apa pun tak dak idea,idea hilang p mana pun tak tau,
jumpa lagi la nnti..bye..
Tata titu...

Selamat Bertunang Sis

Assalammualaikum..

Rasanya sapa yang tgk fb aku dah tau kan adik aku Suhana dah selamat ditunangkan dengan jejaka pilihan sendiri,zaman la ada ka yang nak mak ayah carikan,mana ada kan.,zaman aku pun aku cari sendiri..ops silap suami aku yang cari aku..hahahahaha..kan sayang kan..

Adik aku bertunang dengan orang Selangor,semoga hubungan yang suci ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat.


                                               Mesti aku dengan perut yang dah 7bulan.

Hantaran-hantaran ni digubah oleh kakak ipar ku "Kak Liza"
Sapa yang berminat leh la tempah yer..:)
sempat lagi promote tu..hahahahah...










tak lengkap entry ni kan kalau takdak gambar hubby n anak aku..

jeng jeng..aku sempt lagi bergambar..Love u all sayang..
Tu ada la tu berkenan hantaran yang mana2,semestiya yang ada coklat.
Anak aku ni memang pengemar coklat tegar tau,hari2 kalau aku nak p keja mesti dia akan pesan camni
"Umi,beli let 2 tau"adoiiiiii.....

Polok2 ni sayang yer..ehehee..semoga perkahwinan kita sentiasa bahagia dan diberkati Allah...
Amin......

Bertemu kita lagi di lain entry..Tata Titu.....

Thursday, September 8, 2011

Cerita Syawal

Assalammualaikum..

Rasanya lama teramat lama sangat aku tak berblogging noh,apa yang aku nak citer kan yer..
Emm mesti la pasal raya la noh,kan kita dibulan syawal ni..Aku dah start keja 4 hari,esok last keja,pastu cuti pulak,tp yang tak bestnya,husband aku keja...wua wua....tak best nya....
Tahun ni giliran beraya di rumah mak aku,walaupun aku hari2 balik umah mak aku tapi giliran raya tetap kena ikut..hahahahhaa..nasib bek dapat husband yang tak berapa kisah,dimana ada aku n anak,kat citu la dia..ehehee..I LOVE U la cayunk..!!

Ok,Kalu dah raya,mesti la ada baju raya kan,raya tahun ni kami pilih warna hijau,warna ketenangan..hahahaha..
Oleh sebab aku dah pregnant almost 7month,mana leh pakai baju kurung2 moden2 ni kan,so kena la pilih yang bersesuaian dengan perut aku yang memboyot ni kan.

Ok ni la gambar kami untuk pagi raya..
Ni Our hero la,sapa lagikan,Muhammad Azeem Amsyar..
Anak umi la dah umur 2thn 5bulan,dah nak jadi abg long dah lagi 2 bulan.tomey tak??ehehehe..


                                                                        Three of Us

                              Ni gambar family belah mak la,ada ramai lagi tp yang ni saja la yang terkumpul.
 
                                                         Anak ayah ni

                                                              Sayang U..



                                                     Ni raya umah mertua - Perak

Raya Pertama aku kat Sg Seluang la,
Raya kedua - ke4 - Perak
Raya ke4 - Balik Sg Seluang

Banyak sangat gambar yang aku ambek raya ni,tapi tak larat la nak upload dalam blog ni,kalau nak tengok gambar lain2 lagi,tengok la dalam fb aku la noh...
:)
Aaaa dah mengantuk,nanti aku tulis entry pasal lain pulak k..
TATA TITU...
Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.