Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

The Gift of Allah

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Tuesday, January 7, 2014

Assalammualaikum..
Alhamdulilah masih lg bernafas utk terus menulis blog ni..
Lama kan rasa saya tak update blog ni..
Tak sempat sebenarnya dengan activities2 harian..walaupun saya be kerja sendiri tapi rasanya saya lg bz dengan orang Makan gaji kot..kadang2 rasa 24jam tu tak cukup ja tapi Kena la bersyukur kan kerana Allah dah memberikan kita masa tu..alhamdulilah dan Terima masih Allah..

Sekarang anak yg sulung dah 5thn,alhamdulilah dan Terima Kasih yaAllah dengan Nikmat ni..
Masih Lagi tadika di Cahaya Tilmiz kt pdg serai.tiap2 hari saya dan suami Akan bergilir2 la utk ambik anak.biarlah kami yg hantar dan ambik anak2 seek plan..walaupun bz kita Cuba aturkan masa kerana bg saya  saat2 yg dilalui dengan anak2 Kena la hargai kerana ia takkan berulang Lagi..
Alhamdulilah Allah memberikan Jalan rezeki saya dan suami ke Arah ini..

Petang saya hantar anak ke Iqra kerana mlm2 adalah masa utk kami sekeluarga..
Anak saya yg no 2 di jaga Oleh mak saya,Terima Kasih mak kerana Bantu saya utk menjaga anak2..
Tu Nikmat jugak tu yg Allah bg..
Semua Adalah Dari Allah..

Saya nak berkongsi sebenarnya mengenai 1 buku yg amat2 berguna utk menjemput rezeki..insya Allah saya Akan berkongsi pada lain coretan sebab harini saya kurang sihat..

Assalammualaikum....Moga jumpa Lagi ya..
Masliena prudential
0125605887
Serve with love



Saturday, August 3, 2013

CUTI

Assalammualaikum...

Lagi bapa hari saja lagi kita akan menyambut Aidilfitri..
Perasaan sedih sebab akan meninggalkan Ramadhan tak lama lagi,entah ramadhan yang akan datang saya masih ada ataupun tidak..Mari kita sama-sama berdoa supaya Allah SWT panjangkan umur kita untuk menikmati rahmatmu di ramadhan yang akan datang lagi..Insya Allah..

Kalau dulu bekerja sendiri,sekrg dok sibuk lagi untuk susun cuti,maklumla kena consider orang lain jugak,tak leh pentingkan diri untuk cuti sesuka hati.
Alhamdulilah tahun ni,cuti tak jadi masalah dengan gaji jalan,saya dengan husband dah start bercuti raya,

gambar sekadar hiasan..:)
Husband n Ayish

SELAMAT HARI RAYA 
MAAF ZAHIR DAN BATIN
AMPUN DAN MAAF DARI KAMI SEKELUARGA


Friday, August 2, 2013

Sharing is Caring

Assalammualaikum..

Seisi Bercerita,selamat membaca..:)

Pejam celik pejam celik dah setahun rupanya saya berhenti kerja,ingat lagi waktu untuk "resign" dari Silterra,satu2nya kilang yang saya berkhidmat paling lama iaitu 7 thn.Suka duka,pahit manis semua dah rasa di sana,apa2 pun enjoy bekerja disana.Masa tu memang rasa sangat berat jugak la untuk "resign" tapi untuk berjaya dengan apa yang kita nak perlukan pengorbanan,salah satunya kena berhenti kerja dulu la.

Saya berhenti kerja selepas graduate dari USM,dengan berbekalkan "Bacelor Science n Mathematic" mengambil keputusan untuk berhenti kerja yang minimum hanyalah SPM qualified saja.
Masa tu ramai yang tak bersetuju untuk saya "FULL TIME PRUDENTIAL".
Ramai yang kata penat saja berlajar tiba-tiba p keja sebagai "Agen" saja..
Sangat rugi......
Tapi saya percaya dengan ilmu yang ada,Insya Allah akan diguna pakai jugak nanti.
Oleh kerana percaya dengan ayat al - quran iaitu 9/10 adalah sumber kekayaan daripada "PERNIAGAAN".
Dengan percaya rezeki Allah SWT,saya DUIT.\

D - DOA
U - USAHA
I - IKTIAR
T -TAWAKAL

Alhamdulilah sepanjang setahun dalam prudential ni banyak pencapaian yang telah saya dapat.
Diantaranya ialah :-

1.Pen PRUDENTIAL
2.JAM PRUDENTIA
3.Qualifier PRU STARTER
4.PRU Achiever Gold Pin
5.S3 samsung Hp
6.STAR CLUB to German
7.Top Rookie at Seberang Jaya in Nov 2012
8.Top 3 bulan berturut2 at Zol Org - Oct,Nov and Dec

                                                         Top Of 3 at Seberang Jaya

                                                     Qualified to Munich German


                                                          My Husband achievement
                                                            Congratulation Dear

                                                          with our introducer - Atun


                                                             Both of Us..:)

                                                   With My Sister,WE ARE PRUDENTIAL


                                                                        S3 Free dari Prudential

                                                                                Free oooo


                                                             Claim My Client

Alhamdulilah walaupun tak sampai setahun saya melibatkan diri dengan prudential ni.banyak value diri dah meningkat.Semua ni adalah kurniaan Allah SWT bila kita usaha.
Tujuan saya bercerita ni adalah semata2 utk membuka minda sahabat-sahabat yang teragak - agak utk melibatkan diri dalam perniagaan.

THINK IS NOTHING
ACTION IS SOMETHING

So jangan takut untuk berubah,Allah SWT sentiasa bersama kita.
Kepada sahabat-sahabat yang berminat untuk menyertai PRUDENTIAL untuk income UNLIMITED,
boleh call saya utk seisi BOP.Sharing is Caring..
Banyak lagi keistimewaan yang akan dapat..Dalam ni saya cerita sikit-sikit saja..
sebenarnya ada banyak lagi....
Insya Allah nanti masa ke semasa saya akan up date kan lagi utk tatapan sahabat2.

Dalam biz ni kepuasan yang paling maximum adalah apabila dapat membantu orang bila ditimpa musibah.
Tinggalkan orang yang tersayang dengan kesenangan adalah TERBAIK daripada meninggalkan hanya HUTANG.

WE TRUST,LOVE,RESPECT & ENERGY GIVER..
MASLIENA PRUDENTIAL 0125605887

PERUBAHAN

Assalammualaikum...

Sahabat2 semua,alhamdulilah kita dah hari ke 24 Ramadhan untuk tahun 2013 ni,Diberikan kesihatan yang baik dari Allah SWT..Harini adalah hari terakhir jumaat utk ramadhan kali ini,rasa sayu ja bila hari ke hari sebab ramadhan akan meninggalkan kita..:(
Semoga Allah SWT akan memberikan peluang lagi untuk bertemu ramadhan yang akan datang.
Insya Allah dan sama2 kita berdoa.

Rasanya lama tak update blog ni,tersangat la rindu...:)
Insya Allah selepas ni akan lebih consistant utk update kan blog ni.
Tujuan blog ni di "update" adalah utk family tersayang dan untuk anak- anak.
Perjalanan suka duka kehidupan yang penuh mencabar dan kehidupan membesarkan anak - anak.

Blog ni akan diubah suai sedikit untuk lebih "up to date".
Sebab apa blog perlu diubah suai?
1.Anak dari sorang dah jadi 2 orang.
2.Career makan gaji dah tukar "bussiness".
3.Umur dah meningkat..ehehehehe..


Untuk perubahan yang pertama,blog ni akan ditukarkan dari "SWEET MEMORIES" to "THE GIFT OF ALLAH"
Ada banyak sebab kenapa saya suka sangat memilih nama ni,
yang pertamanya sebab Allah SWT banyak memberikan saya hadiah dari segi anak,rezeki dan kebahagian,
Sebagai umatnya kita perlu bersyukur..

Cover blog pun dah bertukar,dulu gambar Amsyar saja sekarang  ada gambar ber-4.


Percaya perancangan Allah SWT lebih hebat dari perancangan manusia sendiri..


Thursday, March 14, 2013

Wajah2 kesayanganku..

Assalammualaikum..

Harini baru terluang masa cikit utk aku update blog yang lama bersarang ni..sarang lebah takpa ada madu..ehehehe..takut sarang labah2 ja nanti ada tahi labah2 ja.hahahhaa...:p

Nak update wajah2 kesayanganku saja harini sebab sayang sgt kt semua ni.
Ini la wajah yg bila balik keja penat tgk rasa hilang penat..dan wajah ni jugak la yang menjadi pengubat ketika aku dlm kesedihan dan berkongsi segala kegembiraan aku jugak..




















I LOVE YOU 

SAYANG UMI....





Tuesday, January 29, 2013

From my heart

Assalammualaikum..

Rindunya aku nak menulis blog,tapi apakan daya masa sentiasa EMAS bagiku..Maklumla aku dah bertukar career yg MKN GAJI to CARI MKN SENDIRI..Tapi alhamdulilah bila aku terjun dalam bidang bisness ni aku mengenali byk erti "Kesabaran,Redho,Berusaha,Rajin,Disiplin"..Klu makan gaji dulu sakit sikit2 saja dah nak ambik MC tp bila dah bekerja sendiri ni,sakit pun keja jugak sebab aku nak berjihat ke jalan Allah..
Dan Alhamdulilah Allah byk mudahkan aku untuk terus membantu orang2 diluar sana yang tiada kesedaran tentang TAKAFUL PRUDENTIAL.

Bila kita buat keja dengan hati yg ikhlas,semua benda Allah mudahkan..Aku bersyukur sgt2 sebab smp disaat ini,aku kuat untuk melalui dan mengharungi rintangan dan dugaan.
Apa yg aku ingin katakan kat cini..nampk bisness cm mudah tapi tak semudah yg disangka TAPI jgn nampak ia sebagai SUSAH sebab ia akn BETUL2 SUSAH.
Aku percaya ALLAH dan aku percaya dengan rezeki dari Allah..

Bukan kaya yang aku kejar bila berbisness tapi keberkatan yg aku cari.
Moga Allah bg aku kekuatan yg ALLAH telah beri kepada orang2 yang BERJAYA..
Semoga aku dpt menolong orang yg memerlukan bantuan suatu hari nanti..

JANGAN JADI ORANG YANG KAYA HARTA SAJA
TAPI
JADILAH ORANG YANG KAYA HARTA DAN KAYA MENOLONG ORANG.
baru sempurna kehidupan kita

Semoga Allah jadikan aku insan yang bersyukur dengan nikmat2 yang Allah berikan kepadaku.
Jgn jadikan aku insan yang lupa diri seandainya aku berjaya suatu hari nanti..

UNTUK IBU TERSAYANG..
CHE MAH BINTI CHIK..
SELAMAT HARI LAHIR MAK..
Semoga Mak panjang umur..
Mak byk berkorban utk Mas,mas nak mak heppy suatu hari nanti.
Mas akan bg yang terbaik utk mak..
sebab tanpa mak tak mungkin mas dpt teruskan cita2 untuk berjihat ke jalan Allah ni..
Doakan anak mak berjaya suatu hari nanti..

Wajah kesayanganku dunia n Akhirat..
Muahkss..





Tujuan aku update blog hanya untuk tatapan anak2 ku  untuk masa depan dan segala kenangan aku nak ada nak dikongsi dgn family2 terdekat..

Sunday, January 6, 2013

Published with Blogger-droid v2.0.6
Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.