Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Tuesday, January 29, 2013

From my heart

Assalammualaikum..

Rindunya aku nak menulis blog,tapi apakan daya masa sentiasa EMAS bagiku..Maklumla aku dah bertukar career yg MKN GAJI to CARI MKN SENDIRI..Tapi alhamdulilah bila aku terjun dalam bidang bisness ni aku mengenali byk erti "Kesabaran,Redho,Berusaha,Rajin,Disiplin"..Klu makan gaji dulu sakit sikit2 saja dah nak ambik MC tp bila dah bekerja sendiri ni,sakit pun keja jugak sebab aku nak berjihat ke jalan Allah..
Dan Alhamdulilah Allah byk mudahkan aku untuk terus membantu orang2 diluar sana yang tiada kesedaran tentang TAKAFUL PRUDENTIAL.

Bila kita buat keja dengan hati yg ikhlas,semua benda Allah mudahkan..Aku bersyukur sgt2 sebab smp disaat ini,aku kuat untuk melalui dan mengharungi rintangan dan dugaan.
Apa yg aku ingin katakan kat cini..nampk bisness cm mudah tapi tak semudah yg disangka TAPI jgn nampak ia sebagai SUSAH sebab ia akn BETUL2 SUSAH.
Aku percaya ALLAH dan aku percaya dengan rezeki dari Allah..

Bukan kaya yang aku kejar bila berbisness tapi keberkatan yg aku cari.
Moga Allah bg aku kekuatan yg ALLAH telah beri kepada orang2 yang BERJAYA..
Semoga aku dpt menolong orang yg memerlukan bantuan suatu hari nanti..

JANGAN JADI ORANG YANG KAYA HARTA SAJA
TAPI
JADILAH ORANG YANG KAYA HARTA DAN KAYA MENOLONG ORANG.
baru sempurna kehidupan kita

Semoga Allah jadikan aku insan yang bersyukur dengan nikmat2 yang Allah berikan kepadaku.
Jgn jadikan aku insan yang lupa diri seandainya aku berjaya suatu hari nanti..

UNTUK IBU TERSAYANG..
CHE MAH BINTI CHIK..
SELAMAT HARI LAHIR MAK..
Semoga Mak panjang umur..
Mak byk berkorban utk Mas,mas nak mak heppy suatu hari nanti.
Mas akan bg yang terbaik utk mak..
sebab tanpa mak tak mungkin mas dpt teruskan cita2 untuk berjihat ke jalan Allah ni..
Doakan anak mak berjaya suatu hari nanti..

Wajah kesayanganku dunia n Akhirat..
Muahkss..





Tujuan aku update blog hanya untuk tatapan anak2 ku  untuk masa depan dan segala kenangan aku nak ada nak dikongsi dgn family2 terdekat..

1 comment:

  1. birthday mak kita lebih kurang la..kak wan punya hari ni..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.