Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Friday, March 11, 2011

Diari Trip Ke Kuching Sarawak

Last Week aku dan juga family aku buat trip ke kuching,Sarawak..Bumi kuching yang belum pernah aku jejak sampai umur aku 26thn ni..Aku pergi ke kuching 26th Feb to 1 Mac 2011.Dok sana 4hari 4 malam.tapi rasanya macam tak cukup ja..hehehee..Insyallah mesti nak p lagi..

26th Feb :-
8:00am   :  Bertolak dari kulim ke airport Penang.
9:00am   : Sampai Airport Penang,P parking sampai pukul 9:30am.
9:30am   : Check in Flight
9:55am   : Naik flight ke kuching (mengambil masa 2 jam).
11.55am : Sampai Kuching,Sarawak.
12.30pm: Sampai Hotel 360 Kuching.
12:30pm : Check in Hotel and rest kat hotel sampai petang.
6:00pm   : Pergi ronda2 waterfront.
9:00pm   : Balik hotel...Zzzzzzzzz...

27th Feb
6:00am   : Bangun sembahyang subuh
7:00am   : Golek2 atas katil.
8:00am   : Mandi dan bersiap untuk pergi break1st kat hotel.
11:00am : Pergi ke Pasar Sariken
3:00pm  :Makan dan sembahyang
5:00pm  : Pasar Satok beli terubuk masin
7:00pm  : Pergi ke kedai Kek Dayang Salhah ikut darat.
9:00pm  :Balik Hotel and Zzzzzzzzz...

28th Feb

6:00am   : Bangun sembahyang subuh.
7:00am   : Mandi dan bersiap untuk pergi break1st kat hotel.
9:00am   : Pergi Kampung Budaya kat Santubong
12:00pm :Sampai Kampung Budaya kat Santubong
4:30pm   :Makan dan sembahyang
6:00pm   : Jalan2 kt waterfront beli sorvenior
9:00pm   : Balik Hotel and Zzzzzz...

1 Mac 
6:00am    : Bangun sembahyang subuh.
7:00am  : Mandi dan bersiap untuk pergi break1st kat hotel.
10:00am:Bertolak ke airport Kuching
10:30am: Check in dan uruskan semua bagasi
12:10pm: Kapal terbang berlepas.
2:20pm  : Kapal terbang sampai airport Penang.
3:30pm : Makan2 kat Penang dan balik
4:30pm : Sampai rumah.

Tengok perjalanan macam tak puas kan,tapi bukan macam memang tak puas pun..
Satu tempat ke tempat yang lain jauh,tu yang makan masa kot jalan ja..
Ni aku baru bagi diari secara imbas saja..nanti aku citer pasal details pulak k...
Untuk tidak biarkan pembaca2 blog ni kecewa aku letak la gambar kapal terbang..ehehee..



2 comments:

Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.