Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Tuesday, April 5, 2011

Heppy Besday Amsyar cayang - 2thn

Sekejap ja masa berlalukan,Amsyar dah 2thn harini,heppy Besday sayang.Umi dan ayah sayang Amsyar sampai bila2..Sayang la permata hati kami 2..
Muahkkkss..Besday Amsyar aku buat kat rumah mak secara kecil2-an saja.maklumla aku nak final exam lagi bapa hari ja lagi mana sempat nak buat kat umah sendiri.
Sebelum nak adakan majlis pun kena bersihkan dulu rumah,ja la rumah aku tu dah mcam rumah rehat ja,seminggu balik bapa hari ja..ehehee..
Bila la masa nak dok sepanjang masa kt umah aku tu pun aku tak tau..bila la husband nak dpt keja normal..Aku bukan takut dok umah tapi umah tu yang takut dok ngan aku la..ehehehe..alas an….hahahahahahaa..

Alhamdulilah Amsyar aku dapat menyusu smp umur 2thn walaupun tak fully.Sekarang proses untuk bagi dia pisah menyusu..Semoga semuanya ok…:)


Amsyar dah 2thn mai aku gtau kebolehan Amsyar dan kebolehan dia.Jummmmm:-

1.   Amsyar dah pandai kemas mainan lepas main.
  1. Sekarang suka tidur lewat2 malam..range dia suka tidoq dlm kul11 to 12pm.
  2. Suka tengok laptop.
  3. Dah pandai cakap macam.dlm keta pok pek pok pek cm ayah dia..hehehehe(ayah juga kena)..
  4. Suka minum air Ribena.tu air favorite tu.
  5. Susah nak makan nasi smp kadang2 rasa tak tau nak bg apa.
  6. Pandai baca doa makan dah walaupun tak selancar mana kan,atleast sebut juga..
  7. Hari2 dia mesti nak tgk CD Magic English.
  8. Suka kapal korek!!!!suka sangat2…
  9. Cepat sangat belajar apa yang orang buat.bagus sayang.
  10. Suka ajuk ckp orang(sebab dia proses utk bercakap..)
  11. Bercakap lancar tak telo.
  12. Baju saiz M lagi..pampers saiz M jugak.
  13. Pandai memujuk (mungkin ikut perangai ayah dia yang suka memujuk umi,wah2 umi ada 2 hero la camtu yang suka pujuk umi,umi pun ada 2 hero yang suka bg umi merajuk!!)..Umi kena cari geng umi ni..ehehehe

Apa yang Amsyar kena belajar lepas ni:-
1.Kena belajar tak pakai pampers!!!!

Update apa yang Amsyar tukar bila umur 2thn ni:-
1. Emmm nak tukaq susu sustagen to Anmum..susu tak dak gula..susu sustagen ni ada gula tak bagus utk dia.
2. Tukaq pamper saiz M to L.
3.Tukaq botol susu baru.Amsyar ni cerewet cm umi dia..ehehe..klu dia guna botol tu,botol tu jer smp bila2.jenuh cari patern sama ....


Nak tengok apa kami bg kat Amsyar????jeng jeng..Dia suka sangat nak basikal, so kami belikan dia basikal la.semoga anak umi pandai kayuh nanti.Pastu senangla umi nak soh p kedai beli garam ker gula kan..eheheeee..Anak umi kan rajin cam ayah.





Menu untuk besday kali ni simple saja..
Jemputan : Orang kampung mak la dan jugak kawan2 terdekat saja.kepada yang tak panggil tu sorry la banyak2 sebab kali ni buat kecil2 lan sangat.mungkin ada rezeki lebeh dan juga masa lebeh nanti kitaorang panggil k..ampun......:)


Ni la menu yang serba ringkas..:)
                                                                                       
                                                                                                  Laksa

                                                                  ni la menu yang ada





                                                            Bubur kacang durian


                                                           Kek choc indulgence



ni la tetamu yang hadir,terima kasih semua datang memeriahkan majlis yang tak seberapa.















Time untuk potong kek!!!






Kata2 kasih sayang untuk  anak tersayang umi,

Sayang,besar nanti jadi orang yang berguna dan beriman,taat pada Allah.
Dengar cakap umi dan ayah,biar kita miskin duit tapi kaya budi bahasa..
Sopan dengan orang yang lebih tua.
Umi tau sayang memang anak yang baik...:)
Semoga keluarga kecik kita ini sentiasa bahagia dan dilimpahi dengan kasih sayang..
Amsyar dah nak jadi abg long so kena jaga adik la nanti..:)




Majlis start kul2 to 6ptg..selesai dah sudah.terima kasih semua yang membantu..:)
walaupun sederhana tapi meriah..i LIKE it..


K lar masa untk semak buku...oppss study.....bye semua..klu lepas ni aku tak update faham2 la..aku nak final exam ni,doakan aku berjaya..Amin....
tapi klu aku update tu tandanya aku STRESS ooooo...


TATA TITU...



No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.