Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Wednesday, May 11, 2011

Muhasabah Diri

 Assalammualaikum...

Rasanya lama aku tak update blog ni kan,entah la bila nak update ja terus mati idea.Pernah tak semua terfikir dimana kedudukan kita apabila kit adipanggil menghadap Allah,apakah amal ibadat kita cukup untuk menemuinya?bila terfikir macam tu terus rasa terpaku dan muhasabah diri,dimanakah tempat ku..Nauzubillah..Ya Allah kau panjangkan lah usia ku,ibuku,anak2 ku,suamiku dan keluargaku supaya kami semua dapat beribadat kepadamu,kau berikanlah kami semua hidayah untuk ke mencari keberkatan dan keredhaanMu..


Bila aku terbaca kisah Rasullullah,rasa sedih ja dihati ni,Rasulullah sentiasa mengingati kita sebagai umatnya tapi apakah kita selalu mengingatinya?Adakah apa yang telah kita lakukan sekarang benar2 mendapat keberkatan dari Allah,sama2 la kita muhasabah diri dimana kita sebenarnya.......
Semoga Allah memberi hidayah kepada kita semua....
Amin....

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.