Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Tuesday, June 28, 2011

Update pasal Amsyar - 2thn 3bulan

Amsyar dah 2thn 3bulan dah,alhamdulilah menjadi umi kepada Amsyar adalah nikmat Allah yang tidak terhingga.terima kasih Ya Allah.Nak tau apa yang Amsyar dah pandai sekarang!!


Emmm macam2 dah pandai…

1. Suka baca buku (ni umi paling suka,jadi anak yang cerdik tau).
2. Suka tengok VCD Magic English (yang ni dari dulu lagi,walaupun belum pandai baca ABC smp abis dan mengira dengan betul,tapi sekurang2 nya dah mengenal binatang dalam English n BM.Mengira 1 to 6 walaupun kadang2 termiss no5..ehehee..klu tunjuk buku2 yang lama2 tu dia dah semuanya.alhamdulilah…
3. Cuba biasakan nama pangilan “Abg Long” sebab nak dpt adik dah kan..eheeehehee
4. Dah pandai pujuk umi kalau umi merajuk sebab tak dengar cakap umi.
5. Dah boleh suruh ambek apa2 dah sekarang
6. Pandai buka seluaq sendiri kalau nak mandi.
7. Jumpa ja masa balik keja mesti minta cokelat ja keja,klu jumpa waktu lunch maksudnya kena beli 2 la ole2..
8. Gosok gigi senang menyerahkan gigi tu utk digosok.
9. Sukakan Bas dan kapal korek(ni tak tau kenapa)..kalau jumpa bas mesrti kata “Bas tunggu adik!!!”.
10. Nak makan nasi sendiri dan sebelum makan angkat tangan baca doa,
11. Mudah ikut apa yang kita ajar,maksudnya kalu aku ajar baca buku dia akan follow la apa aku cakap,kalu aku baca paper,dia pun akan baca paper sekali.

Tabiat sebelum tidoq :-
Akan kata nak tidoq dan cari hs umi untuk tengok macam2 video kt dalam tu,pastu lepas dah jemu tengok video akan buang seluaq sebab katanya gatal walaupun pasang icon,pastu suruh ayah dia ambekkan air panas lap kan dia dan tukaq pampers,nak susu dan terus tidoq..adoiiii banyaknya step kan..ehehe..ni la tabiat terbaru Amsyar yang suka melayan adalah ayah dia,tahniah sayang sebab jadi ayah yang baik dan memahami…ehhehehehee


We love U so Much….



Ni pasal umi waktu pregnant pulak sekarang untuk 2nd Baby:-

1. Tak sukakan ayam sebab bau ayam tu rasa kuat,bau cam ayam dok jalan kot tepi umah my mum la..hehehehe.tu namanya mengada2,aaaa2 jangan kata mengada2,ni sebab bawa budak kot..eheehe
2. Cepat terasa penat,tu normal kot untuk ibu2 yang mengandung.
3. Dah rasa baby gerak2 dah.alhamdulilah baby bergerak start 17minggu.
4. Umi cepat rasa cemburu dengan ayah (ehehehe,ni kalau sayang baca ni mesti syokkan).ehehehe


Yang tu jer la setakat la.insyaaallah blog ni tidak akan dibiarkan bersarang lagi..ehehehehe..



                                            Tata Titu


                                            Masliena

1 comment:

  1. ajar pgl along dhla abg long pnjang sgt n xmanjela..eheheh..

    hahah cemburu pe kt ayahnya??dh rs gerak ka baby?cptnya

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.