Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Friday, August 6, 2010

Ooo Balik kg Oooo Balik kg

www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws

Apahal aku ni kan asyik dok nyanyi Ooo Balik kg Oooo Balik kg(ni nak posa bukan nak raya la cik Mas,eh terasa cik pulak..ehehehehe)..

Bukan la aku nak bgtau hubby aku terlampau seronok balik kg dia.Kami plan malam nanti nak balik kg,tapi ditunda esok pagi sebab tak mau kalut2.Ya la aku puasa lagi arini,mana sempat nak ligan sana sini..nak kemas baju balik kg lagi.Aku kalu balik kg 2 ari pun cam nak dok sebulan,semua aku angkut.Citra aku tu dah macam almari dah..ehehehe..

Nak tau sebab apa seronok sangat balik kg:-



1.Dah lama sangat tak balik kg

(Perak,nampak cam jauh ja kan tapi dekat ja pun Bukit Merah,hanya 45minit dah sampai.Tapi memandangkan aku ngan hubby susah nak cuti sekali,dan kadang2 cuti sekali pun kami ada kerja so tak leh balik jugakkan,tu yang jadi sampai 2 bulan tak balik.Mak mertua kat kg mesti merindui kami terutamanya anak manja dia(abg camat)..ehehehe..laki aku la)..Ayat yang aku selalu dapat kat telinga aku camni :

Mak Mertua : Adik(nama panggilan kat Amsyar sebab dia paling kecik kat sana) kenapa lama tak balik kg tengok Tok na.

Amsyar : Diam ja la sebab tak pandai cakap cam tok na dia lagi..ehehehe..

Aku : Cuti tak sama la tok na ngan ayah..ehehehehe(cover2 tapi memang betul pun).



2.Esok aku tak dak tuition

(Kalu ikut plan,esok aku ada tuition 3jam kat USM,ingat budak2 sekolah jer ker ada tuition,aku pun ada la..cewah dengan nada belagak J.Yala kan bila study sambil belajar ni kena la usaha lebih cikit untuk menuntut ilmu. Ni kan tahun akhir aku,aku kena korban kan segala2 nya untuk segulung ijazah.Kadang2 tu kalau dok rumah mana ada masa nak bukak buku.aku buka buku,amsyar pon takkan tengok sajakan.Mesti mai tolong aku selak2 buku ataupun koyak kan buku.tu yang maleh kalau nak study kat umah tuuuu.Alasan lagi kan,aaaaiii memang betul la..buat muka garang2 ni nak tunjuk kata alas an tu betul.hahahhaaha.Esok tak jadi sebab ada konvo kat USM mesti traffic Hot FM la jawabnya time tu.Trafic jem lor..)



3. Hubby aku terlampau seronok.

Aku jadi seronok sebab tengok dia pun seronok.Ni la paling sejarah kami lama tak balik kg sampai 2 bulan.Rasanya memang lama tu.Lain la kalu aku ni dok Johor ker,Melaka ker,N9 ker..Ni dok Kedah jer tak balik 2 bulan tu memang aku rasa lama tu..



4.Rindu kat mertua la.Lama tak tengok diaorang.Amsyar pun lama tak tengok Tok na dan Atok kan.



5. Minggu ni aku cuti sama dengan hubby,Dimana berada pun aku suka suka suka suka…ehehehehe..



6.Apa lagi yer…aaaaa macam biasa la aku tak larat nak bg tau dah.Cukup kot sampai cini..ehehehhe..

Aku ada istimewa punya live sms bersama suami tercinta pasal balik kg..

Zoooommmm………



Aku : Salam,sayang esok ayg tak dak tuition.Tak jadi mesti sayang suka kan..J

Tapi kena beli dulu lauk utk Amsyar.(cewah mcam la kita ni nak balik US)..ehehehe



Hubby : Eeyaaahuuuu…(nada heppy sambil melompat)..Sekian lama penantian cuti bersama isteri tercinta utk balik kg.Akhirnya terlaksana jua,Terima kasih Allah..Terharunya mungkin syg tak rasa apa yang abg rasa,okey malam ni kita singgah pasaraya melayu kt tmn kita.Ingatkan abg beli kurma sekali yer.Bestnya…

(amboi2 laki aku ni belum puasa pun nak beli kurma siap2..hehehehe..Ni la laki aku kalau leh balik kg memang seronok abis..



Aku : Sampai mcam tu sekali heppy.ehehehe..Alhamdulilah Allah dah izinkan.Kalau ayg larat ayg balik dulu,kalau tak larat tunggu sayang k.Sayang cam na?



Hubby : Kalau sayang balik dulu dan kemas2 barang2 nak balik kg camna,Tapi kesian pulak sayang,sayang dah la puasa hari ni.Takpa la mana2 pun abg tak kisah.Samada nak berbuka kat umah mak dulu or nak balik umah kita terus.Abg ikut sayang jer.



Aku : Ayg pun tak tau tengok kudrat ayg dulu.(kan semalam aku tak makan yang berat pun lepas buka puasa,pagi tadi pun tak sahur)..



Hubby : Takpa la sayang,kalau tak larat berbuka kat umah mak dulu.Lepas tu baru kita balik umah kita dan p pasar beli apa yang patut,tidur umah kita dulu..Tuuuuttt(ayat ni kena silent.haahahha)..Bangun tidoq esok sahur,mandi2 dan sembahyang,pastu terus kita balik kg.Macamana bagus tak idea abg ni..ehhehehe



Aku : Pandai.Idea yang bagus sgt.He3..Ngeh2..Tuttttttttttttttt(ayat ni kena bg silent)..

Pandai baca fikiran ayg.Haahaahahha..Setuju kalau macam tu.Tak kalut2 sangat kan sayang..



Hubby : Tu la kita nak balik kg,nak heppy.Kalut2 tak best.Lagipun kesian kat Amsyar mengantuk.Tak rasa suasana kemeriahantu.Hehehehe.Mcam nak balik raya pulak.Arrrgghhh bestnyer.Rindu kampung halaman…Nak tengok bendang,Sayang kena masuk dalam blog ni..ehehehehe)..



Sayang dah masuk blog dah ni..J.

Semoga kali ini balik kg yang paling best…ehehehe..



Tula hubby aku,cinta pada kedamaian bendang.Cita2 dia nak buat rumah tepi bendang..Petang2 leh tengok bendang katanya..Ehehehe..

Hubby aku kata lagi,nak jugak anak2 bila balik kg nanti memang kg bukan balik taman.

Tapi memang la kan suasana kg lagi best dari taman kan.

Semoga impian jadi kenyataan sayang,Semoga Allah murahkan rezeki kita.Amin





3 comments:

  1. Hah.....malu la camni.....tau la abg rindu kt kg halaman.....ayg xpa la hari2 blk kg.....bestnye....balik kg...ooooooooo..blk kg...

    ReplyDelete
  2. bestnya....
    kalau lah aku dpt sms yg best2 camni gak...masa bercinta byk la tapi sekarang hmmm...




    ....kak wan...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.