Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Wednesday, August 18, 2010

Puasa Hari ke-9

Harini aku dah berjaya puasa sembilan hari.cewah riuh sekampung aih leh posa sampai 9ari bukan sebulan lagi tu..ehehhe..
Tertiba ja aku teringin nak makan buffet kat Hotel..Hotel mana yer..
Ermm..cari punya cari ada 2 hotel.Aku mcm tak tau nak memilih,aku tak nak la mcm membazir.
Aku ni memang cerewet bab makanan mcm anak aku.Eh anak aku mcm aku..ehehehe.
Sekarang kan banyak berita tentang hotel yang tak halal,aku pun jadi takottt..
So untuk keselamatan aku search la kat JAKIM.dan aku pun dapat la tahu yang hotel aku nak p tu HALAL..
Aku belum decite lagi nak p hotel mana..
Ermm..

Calon2 nya ialah :-
Hotel Seri Malaysia

Sebab apa aku pilih..Jum tengok.
1. Murah (paling penting tu..ngeh ngeh).RM29.50..2x ganda harga hotel yang aku teringin sgt nak p tu..
2. Dekat (15minit pun dah sampai weiii)
3. Sebab aku memang nak try makan kat hotel secara buffet

Sebab apa aku leh fikir 2x samada nak p ker tak..
1. Menu dia biasa2 saja.Dessert cam tak berapa best ponn
2. Entah la..mungkin aku memang nak cari yang terbaik kot..
3.Takot tak sedappp..(tapi kalu tak cuba kita tak tau kan).

ni menu dia untuk hari khamis



Hotel Sunway Seberang Jaya
Sebab aku pilih..
1. Makanan dia banyak sangat.130 menu..wow
2. Dari pengalaman sendiri makan kat situ memang sodap..
3. Pengalaman kawan2 pun kata sodapp
4. leh p shoping cikit2.Sempat lagi nak selit tu..ehehe.tu la dinamakan pompuan..SHOOPING ja keja.
5. Macam best ja tempat tu.
6. Apa salahnya mencuba kan,puasa setahun sekali ja kan..

Sebab apa kemungkinan aku tolak makan kat sana(cewah tolak,bukan tolak la tak p makan)..
1. Nampak cam mahal sangat RM49.90 nett.
2. Takut cam tak berbaloi.
3. Takut makan cikit ja.
4. Menu dia ala2 kampung gitu.Aku cam nak makan western ja.

Ni menu untuk hari khamis
RAMADHAN BUFFET DINNER 2010

MENU 3

PEMBUKA SELERA
CAPSICUM RED, CAULIFLOWER, BROCCOLI, SNOW PEAS, SWEET TURNIP, THAI LETTUCE,JERUK CERMAI, JERUK KELUBI, KERABU DAGING LEMBU, KERABU KACANG BOTOL,KERABU TAUGEH, NASI IMPIT, KEROPOK BAWANG, PAPADOM

ULAM - ULAM DESA
DAUN GAJUS, DAUN PUTAT, DAUN SELOM, KACANG BOTOL, KACANG PANJANG, PETAI,
PUCUK UBI KAYU, ULAM RAJA, ROUND CABBAGE

ANEKA SAMBAL
SAMBAL BELACAN, SAMBAL IKAN BILIS, SAMBAL BAWANG,
BUDU, CINCALUK, AIR ASAM, SAMBAL KICAP
SUP TRADISI

SUP TULANG RAWAN BOGOR
BREAD & ROLLS

HIDANGAN ISTIMEWA
AYAM BUMBU
DENGDENG MASAK HITAM
IKAN BILIS GORENG DENGAN PETAI
IKAN MASAK SINGGANG
KACANG BUNCIT DENGAN TEMPE
KUPANG MASAK BERSOS KACANG HITAM
PERUT MASAK CILI PADI
SAYUR CAMPUR PADANG
UDANG MASAK BERTOMATO
NASI TOMATO
FRAGRANT RICE

BUBUR LAMBUK DAGING KAMBING
WARUNG WARUNG
IKAN BAKAR
IKAN KACANG – KACANG, IKAN BERISI, IKAN MABONG, DENGAN AIR ASAM

WARUNG AYAM PERCIK
AYAM PERCIK KUALA PERLIS

WARUNG ROTI CANAI PAK DAUD
ROTI MURTABAK AYAM DENGAN DALCA

WARUNG CENDOL PULUT

WARUNG GORENG - GORENG
GORENG UBI, KELADI, POPIA DAN CUCUR UDANG

ICE REAM CORNER
6 TYPES OF ICE CREAM & CONDIMENTS

DESSERT
BUAH KURMA, BUBUR KACANG HIJAU & SAGO, BUBUR PULUT HITAM
GADO – GADO, APOM GULA HANGUS, BAHULU PANDAN, BANANA CAKE,
CHOCOLATE VANILLA CAKE, COCONUT PUDDING, FRUITS CAKE, GUAVA
JELLY BLACKCURRANT, JELLY STRAWBERRY, KUIH BUAH ROTAN, KUIH CARA BERLAUK,KUIH KETAYAP, KUIH SERI AYU, KUIH TEPUNG BUNGKUS,
ORANGE TART, PEAR TART, PISANG EMAS,WATERMELON

WARUNG MINUMAN
AIR BANDUNG, AIR OREN

Camna ni nak p mana ni?tolong jwab sat kawan2ku yang amat dikasihi.
Kalau sapa2 ada cadangan leh bg tau aku sebelum pukul5 sebab lepas kul5 decision dah buat okey..eheheehhe..

Kalau nak tau aku p mana..tunggu entry selanjutnya k..

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.