Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Saturday, August 28, 2010

Cari baju raya lagi la..

Lagi tak raya selagi tu orang ramai semua pakat nak cari baju raya kan,termasuklah aku.
Semalam aku cuti,hubby aku MC..
Tapi dalam mc-mc tu pun sempat lagi teman aku p cari baju raya kami..
Semalam lepas ja kelas kat usm terus p Sunway Karnival Mall,dengan harapan yang mengunung adala baju raya yang tersangkut kt hati,tapi nampaknya nasib tidak menyebelahi aku,hanya menyebelahi hubby aku n anak aku saja,tu pun puas cari..Kalau la diberikan pilihan nak saja aku tak mau cari  baju raya tapi raya nanti nak pakai baju apa??oo tidakkkkkkkkkkkkk..
Mau tak mau kena jugak beli baju raya.huhuhu...
Kami hanya sempat p dekat situ saja,tak larat dah nak p kat lain,penat weeeiii,maklumla puasa..

Jum layan gmbar yang ada cikit2 ni.
Semalam terlupa bawa stroller,rasa cam nak balik terus saja,anak aku nak berjalan dan berlari sesuka hati..penat kami..
tengok ni
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V




Pastu tertiba ja aku terfikir kat bawah 1st floor tu ada orang sewakan stroller.
Apalagi terus ajak hubby turun kat bawah p sewa dulu,kalau tidak jangan harap la kami dapat berSHOPPING..
Ikuti dialog aku dengan penyambut tetamu.
Aku : Miss,stroller cini boleh sewakan?
Miss : Ya boleh.
Aku : Berapa RM ya?
Miss : Cik hanya perlu bagi RM50 dan lesen memandu.
Aku : Dalam hati(aaaaa cancel,mahal nak mampus).
Miss : Itu hanya cagaran,ini stroller free punya..
Aku : ooo lega....sambil senyum.
Miss : Sila isi form dulu.
Aku : tanpa berlengah lagi terus isi form ..

Jeng jeng




dok tengok size kasut dia la tu..size 3 la cayang..

jum2 shopping..

aku beli baju ni untuk amsyar,punya marah aku salinkan baju dia kat situ saja,orang ramai sangat kat situ cam semut saja..
Nak beli size 1thn setengah tapi besar untuk anak aku,walaupun anak aku umur 1thn 5bulan,tapi baju beli yang setahun saja,kociknya amsyar ni..bila nak besaq tak taw..ehehe..



Shopping2 baru teringat Amsyar belum makan nasi..
terus p tingkat bawah p cari nasi untuk dia,

Beli kat chicken rice shop..tak snap pun set yang aku plilih,


muka yang keletihan..

tayang gigi nampak laki aku ni..ehehee

Ayah mithali yang selalu melayan kerenah anak kesayangan dia..ehehehe

ni fitting room,kami jadikan tempat untuk kami melepak.ehehee.
Sebenaqnya room ni hubby aku try baju lepas dah terus duduk rehat,penat weeeiiii..
sampai tertidoq hubby aku..anak aku ja yang aktif..



Shopping punya shopping layak la aku main "SHOP n WIN"
Aku masa tu tak tau tujuan diaorang soh aku main,main lambung2 dadu,aku main ja,aku asyik dpt yang ke-6 saja,
Lupa nak main tipu,
Lepas main permainan ni baru terfikiaq,kenapa aku tak kira shop yang best2,baru aku dapat shop tu,
Aku main hentam saja lambung2..ehehee..
dan akhirnya.......................

Dapat jugak la voucher..RM30 dari scholl.


Terus p terjah kat scholl tgk apa yg leh dpt..semua kasut kat situ mahal tapi aku tak berkenan,so ambek la kasut terapi untuk kaki kot untk hubby yang harganya hanyalah RM39.
Kena tambah lagi RM9 saja,ok la kan.
Pastu lepas dah beli baju raya decide nak p care4 pulak untuk cari baju melayu..
Dok dalam keta terus tukaq plan nak balik sebab terlampau penat,kalu nak cari semua sekaligus leh menangis aku sambil cari baju..ehehee..
Yala kan penat sangat baju cantik pun semua aku reject!!!!!!!!!
Takpa2 masa ada lagi,31 ni kuar lagi untuk shopping..minta2 la baju aku jumpa...
Doakan yer kawan2..ehehee..

TATA TITUT.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.