Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Wednesday, October 20, 2010

Malam yang sunyi...

Tajuk pun nampak cam terlalu sunyi kan..ehehehe...mesti la sunyi,anak dah tidur,husband pulak kerja malam..
Wua wua...sunyi nya hati ni ....Tertiba rasa hati yang bertaman indah ni dah jadi musin luruh...Ya la takdak peneman setia.Bila la husband dapat kerja normal..Aaaaaargghh kadang2 rasa tak tahan ja,tapi nak buat camna kan dah rezeki cam ni,camni la kan..
Tapi kami akan berusaha untuk husband dapat kerja normal mcm aku,so banyak la masa bersama..
Banyak yang akan berubah jika husband kerja normal :-
1. Aku tak payah la cam orang nomad,berpindah randah ke sana ke mari,Ni bila kerja malam ja,aku kena angkut semua baju2 aku mai umah mak aku pulak(ni tak bermakna aku tak suka dok umah mak,umah mak best tapi kadang2 malas nak berkemas2 nih...).
2.Aku leh siram n tanam pokok2 bunga kat umah aku nuh.(kesian sekarang pokok2 aku semua kurus2,tak cukup vitamin)
3. Aku leh masak pagi2,break1st dulu sebelum kuar kerja..(akan terjadi tak rasa2 nya.,ehehehe..Insyaalllah)..
4. Aku leh jalan2 n shoping bila hujung minggu,sapa tak nak kan..Ni kalau hujung minggu husband kena kerja,aku sedih ja kat umah ngan anak...isk isk isk..
5. Leh la aku masak lepas waktu kerja n makan sama2...Ya la tu Pn Maslina(ehehehee)..
6. Yang paling penting.....................................Aku ada teman tidur.......

Ya Allah kau murahkan rezeki suami aku untuk dapat kerja yang BUKAN SHIFT..
Kau murahkan rezeki kami 2..
Amin..Amin....

Untuk sayang :-
Kalau sayang p kerja rasa sunyi ja ayang kat umah ni..
Esok sayang balik,ayg p kerja pulak..
Dah la lama kita tak cuti sama2...
Ayg masak abg makan..
aaaa...sedihnya....:(

K lar namo layan perasaan,baik buat assigment..
Tata Titu semua...

1 comment:

  1. hadui la....abg kt tmpt kerje nie syg...boringnye..arghhhhh..insyaallah...1 hari nanti pasti akan tiba...cuma abg kna banyak usaha....usaha cari kerja normal..sabar je la..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.