Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Wednesday, July 14, 2010

Jangan sekali2 aniaya orang..

Sekadar berkongsi dengan semua yer.Ni adalah panduan untuk kita semua.Jangan la buat aniaya kat orang lain.Jangan turutkan hati dan nafsu semata2 sebab semua tu Allah akan balas samada didunia ataupun disana(akhirat)..
Pagi tadi aku dapat email dari kawan aku tentang citer ni,aaaa sedih,sayu,kesian....semua la..
kesian dekat mangsa tu..macammana dia nak berhadapan dengan masyarakat..aduhh...tersentuh hatiku.
Kepada lelaki2 diluar sana,tolong la jangan turutkan nafsu dan memusnahkan hidup perempuan lain hanya kerana NAFSU semata2..

ok jum semua baca,harap jadi pengajaran kepada sesiapa yang pernah buat aniaya kat orang lain yer.
bertaubat la...


Minggu lepas , anak dara kesayangan aku telah dicabul..aku tak nak cerita secara detail,kerana terlalu perit untuk aku harungi. Anak aku baru berusia 12 thn, tapi kena cabul dengan orang yang sangat aku percaya, guru mengaji. Hati bapa mana tak gusar, sekarang selepas buat report pada polis dan medical checkup, anak aku dah macam orang hilang ingatan, hysteria. Aku sedih sangat, setiap malam aku berdoa agar pulihkan semangat anak aku dan semoga Allah mengampunkan dosa2 kuyang lalu.




Sekarang aku sedar, apa yang terjadi pada anak aku, adalah dari kesilapan lampau aku. Dulu aku ada affair dengan seorang gadis berumur 22 thn, 2 tahun

dahulu. Pada awalnyer hanya sebagai kawan dikala aku kesepian. Masa tu aku ada masalah rumahtangga dgn isteri aku. Nak dijadikan cerita aku ada buat benda tak elok pada this girl. Aku namakan die Ayu.



Setiap kali dating dengan Ayu, nafsu sentiasa meluap2..tau2 la suami yang dah lama tak diberi makan isteri. Masa tu aku berniat nak tut2 dengan Ayu. Tapi Ayu ni gadis yang baik, even aku nak pegang pun die tak bagi,cium apetah lagi. Aku juga menipu ayu aku adalah duda. Hubungan aku dengan die berjalan lancar selama 5 bulan.



Oleh kerana tak tahan nafsu ku ini, satu hari aku ajak ayu pergi karaoke. Di situ aku dah plan sesuatu. Aku ada memasukkan pil khayal dlm minuman ayu. Lepas aku tengok die high, ku cepat2 bawa die check in di hotel berdekatan. Dek dihasut nafsu yang meluap2, aku bersetubuh dengan ayu tanpa ayu sedari. Nikmatnyer tak terkata..namun selepas menyedari keesokkan paginyer, aku menyesal, ayu pulak menangis sekuat hati..



Dalam keadaan huru hara tu, aku berjanji pada ayu aku akan bertanggungjawab di atas segala kesalahan aku. Masa tu aku piker nak nikah dengan ayu,

memandangkan hubungan aku dengan isteri dah di ambang maut.



Selepas berjanji dengan ayu, aku pun menghantar pulang ayu kerumah sewa. Sambil ayu menangis ter esak2,ayu merayu jangan tinggalkan die dalam keadaan mcm ni. Aku berjanji dan bertekad akan tebus kesalahan aku..nak nikah jugak dalam masa terdekat.



Nak dijadikan cerita, balik saja rumah, isteriku melayan aku dengan baik sekali, tiba2 aku rasa bersalah yang amat pada isteri, sambil melihat wajah anak2 ku yg masih kecil, aku tak sanggup nak menduakan isteriku..aku masih sayang pada isteriku..



Bile terfikir tentang ayu, aku rase bersalah yg amat pada isteriku..sejak itu isteriku melayan dengan baik, seperti kami bercinta balik. Ingatan aku pada ayu makin pudar.Ayu pula semakin paranoid, pabila aku bersikap acuh tak acuh, kerana aku masih sayang pada keluarga aku. Janji yg aku tabor pada ayu, hanya janji manis saja.



Aku cuba jauhkan diri aku pada ayu, supaya aku setia pada keluarga aku.Ayu pula makin menekan aku supaya menikah dengan dia walau apa yang terjadi.

Satu hari yang tak disangka, pabila aku pulang kerumah, aku nampak kereta ayu didepan rumah ku, aku tecari2 ayu dimana die. Dlm perjalanan menuju kerumah aku terdengar riuh rendah suara perempuan bergaduh..aku panic, tapi ape yang terjadi aku akan hadapi. Bila melangkah masuk kerumah, aku lihat ayu merayu2 melutut depan isteriku, dengan muka bengis isteriku, isteriku ceritakan segalanya. Isteri memberitahu perempuan gila ini, telah ada

menjalin hubungan dengan aku dan die mau aku bertanggungjawab. Ya Allah,aku hampir pitam. Namun isteriku tak marahkan aku, sebaliknyer menendang dan menampar ayu sepuas2 puasnye. Aku pula bingung. Dengan lantas aku buat cerita ayu ni perempuan murahan, sudah pasti selalu main dengan jantan lain,



Tanpa rase bersalah aku menarik ayu dan menghalau die keluar dari rumah. Menangis ayu melihat tingkah laku aku, tapi apakan daya, aku tak mau rahsia aku pecah.Ayu siap bersumpah dgn nama Allah, anak yang dikandung ini adalah hasil kerja keji aku dulu. Ayu pregnant?aku hamper pengsan lagi..dan ayu juga melafazkan' aku benci kau, aku benci kau dan keturunan kau, aku doakan agar semua keturuanan kau mati dirogol'..terus ayu menghilangkan diri.



Selepas kekecohan itu, isteriku face to face dengan aku, siapa ayu?aku dengan tenang m engatakan ayu ni bekas pekerja aku, pernah sakit mental selepas

ditinggalkan kekasih lama.oleh kerana aku selalu mendengar keluhan hati die, die naik syok dengan aku..Isteriku tak puas hati tapi die siap warning jikan benar aku takde ape2 affair dengan ayu,die maafkan aku, kalau tak die akan minta cerai.



Kerana sayangkan isteri aku bersumpah mmg aku tiada affair dengan ayu.Keesokkan harinyer, aku cube call ayu untuk memutuskan hubungan dengan ayu. Sebaik ayu menangkat telefon terus die hysteria dan menyumpah2 aku.. sumpah yang aku masih teringat2.. 'aku doakan keturunan kau semua mati kena rogol'..



Semenjak itu, ayu hilang, dan berita terakhir aku dengar ayu sudah meningal dunia tahun lepas. ..



Sekarang bila terfikir balik, adakah ini balasan tuhan kepada aku? Aku menangisi nasib aku, anak2 aku.. Apa harus aku buat, perlukah aku meminta maaf dari ayu, tapi ayu sudah tiada.. Aku bingung,..setiap malam aku buat semayang sunat,taubat...tapi bayangan ayu selalu hadir dlm minda ku...



Dan paling sedih, perkara sama berlaku pada anak gadisku...perit..sungguh perit.. ya, kisah aku lebih kurang dlm cerita2 rekaan yg selama ni kite tonton di tv, tapi tak ku sangka iabenar2 berlaku, hingga aku terkelu sendirian.. terima kasih pada yangmemberi nasihat takkurang juga yg menyindir..tapimmg aku akui aku telah melakukan kesilapan besar dalam hidup..hidupaku,hidup familyaku dan hidup insan lain..



tak kala menulis ini, dari memandu kereta tadi, fikiran aku bercelaru.memikirkan hal anakaku,aku hampir kemalangan kerana tak concentrate langsung semasa memandu..anak aku sekarang semakin histeria,die tak boleh langsung melihat kelibatlelaki dewasa,takut,bingung,menangis..aku dan isteri sangat sedih.anak aku suka sendirian dalam bilik, pernahdie berada dalamtandas begitu lama, sampai kami terpaksa menendang pintu. kami takut diebunuh diri atau

mencederakan diri..



setiap malam, aku dan isteri bersolat hajat agar Allah memulihkan semangatanak ku,minggu lepas kami ada bawa die berjumpe kaunselor, tapi nampaknye anak kuhanyamenyembunyikan diri dibelakang kerusi.. isteriku menangis dan aku menahansebak..kaunselor kata bawa bila keadaan anakku reda sikit nnt..sekarang

mungkin die rase takselamat nak berjumpeorg asing..



anak ku juga tak berapa makan,kami risau die akan sakit..aku pun tak tau nak buat apa, anak ku hanya suke bersendiri, kadang2terdengar diemenyanyi seorang2, risau juga takut die alami gangguan emosi. die terlalunaif dan mudauntuk memahami semua ini, tapi tak mustahil die tau ape yang bakal die

alami bila dewasakelak..



jadi, setiap hari aku berdoa ke hadrat Ilahi, agar dosa ku di ampunkan..berbalik pada kisah ayu, sebelum aku mengetahui arwah sudah tiada, aku ada

hubungisepupu die Kay..kay memberitahu ayu sudah meninggal dunia. kes nya terkenabuatan orang.yang aku tak berapa pasti, kay memberitahu ayu telah keguguran bayi akibattekananperasaan selepas bertengkar dengar isteri ku. selepas itu, ayu kuatkanemangat, pindah kerjadan hidup seperti normal kembali walaupun disudut hatinya masih tertinggalderita yang dietanggung, kay beritahu mujur ayu keguguran bayi, kalau tidak macamana dienak hadapi

family dan masyarakat..hmmm aku mengucap panjang tanda keinsafan. selepaseberapabulan berlalu, ada jejaka di kampung meminang ayu, tapi ayu menolak..ayujelaskan padakay, die tak layak menerima pingangan dari jejaka itu kerana kisahhitamnye..aku terkedubila mendengar, menitis juga air mata aku kerana aku merasakan akulahmanusia palingkejam.



jejaka tu berang bile ayu menolak pinangan ..lepas tu hidup ayu terusporak peranda.puasdibawa berubat, akhirnya ayu menghembuskan nafas terakhir.kay kata ayuterkena santau darisiam.siapa yang buat wallahualam..selepas kay bagitau semua ini, hidup aku makin tertekan..sampaikan akuterfikir aku ni

adalah pembunuh dalam senyap, menghancurkan hidup lain sekaligus..



mengenai anak ku ni, kejadian hitam yang berlaku atas kecuaian aku danisterijuga.sebelum ni kami hantar anak ke rumah orang untuk mengaji.selepas hari

raya lepas, akumenghantar anak ku pergi mengaji ke rumah org ni lagi.pada malam tu hanyaanak ku sorangsaja yang hadir pada kelas mengaji. pelajar lain tidak hadir kerana masihyang belumpulang dari kampung beraya. masa kejadian itu isterinya kerumah org untukberaya.kalau akuperiksa dulu dan hanya anak ku saja yang hadir sudah pasti aku tak benarkandie pergimengaji malam tu.tapi kerana nak cepataku tak sempat nak check .



aku pun hairan, dalam banyak2 perempuan kenapalah budak sekecil anak kuyang menjadimangsa? aku pun tak sanggup nak cerita secara detail lagi, sedih yang

teramat..kes ni masihbawah siasatan, oleh kerana ia melibatkan org berpengaruh dan melibatkankanak2 bawahumur, maka kes ni tidak didedahkan atas permintaan isteriku dan pihak yangdituduh..kadang2 aku geram sangat..geram pada laki tu..nak saja akukerjakan die cukup2.. >aku ingat nak bertukar kerja dan berpindah ke tempat lain, kerana lambatlaun kes ni pastiarea rumah aku tau..aku tak mau anak ku alami tekanan perasaan sebegitujuga isteri dananak2 yang lain.. akhir2 ni aku dan keluarga tidak banyak keluarrumah..hidup kami tidaklagi ceria..tapi alhamdullilah kami suami isteri saling memahami, sentiasa

bersolat jemaahsama2, berdoa untuk kesejahteraan hidup kami sekeluarga..



aku masih sebak..malam ni aku dan isteri akan buat solat hajat agarsemangat anak kupulih, aku sedih karena anak ku masih kecilnasihat aku pada ibu bapa, kalau boleh pantau anak2 anda dimana berada,pastikan merekaselamat, aku maksudkan jangan biarkan anak gadis bersendirian dengan mana2lelaki, walau

sealim mana pun..ya kadang2 sebagai ibu bapa kite hanya menyerahkan anakkite pada gurusekolah,guru tuisyen, mengaji, tukang gaji, driver,guard..tapi kite tak

pernah pun amik tausiapa mereka..ada yang ikhlas dan ada juga yang mengambil kesempatan

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.