Always listening Always understanding

Always listening Always understanding
PRU BSN TAKAFUL

Ya Allah! Give me strength to go through these challenging path, I may be fall or stumble sometimes, but please keep giving me strength to stand back up dan continue the journey till the end of the road. You know what is the best for me. Please Allah, guide me through....

MY LOVES

MY LOVES

Thursday, July 22, 2010

Photo KETAM

Seperti yang dijanji2 kan gambar p makan ketam akan disiarkan..ehhehe(mcm la ramai sangat org nak tgk blog aku)..hahahaha..takpa syok sendri jer.Bila anggap orang ramai nak tgk kita akan teruja nak load gamabr kan,so aku akan fikir cam tu selalu supaya blog aku tak berhabuk k..hahahaha...


Tgk tu umi buat wish mkan ketam..ketam..ketam..ehehehe..



Berposing dulu..Sebab puasa aritu dan tak mau lambt sampai tukar baju pun tak..Balik kerja terus ajak hubby p juru makan nasi ketam..

ni mak tok Amsyar..bawa mak tok sekali la..

Dua anak beranak terkejut tgk KETAM...

air dah sampai...air tembikai sedapp..

Amsyar :Umi nak nak nak.....(tunjuk air ais la)..
Umi : Tak payah la adik...
wua wua wua....
Amsyar ni kalau kita tak bagi apa dia nak terus nak nanggis2...tgk muka dia tu..

Bila dah bg camni la dia,syok abis...cikit jer tau..

cak .....cak...sempat lagi tu main cik cak dgn ayh dia.

Air nyok(orang kedah panggil)
Air kelapa (org KL panggil kot)
Air kosong ada isi (aku panggil)...hahahaaa...
kerang bakar...jeng jeng..sedap jugak la..

Menu yang ditunggu..KETAM...
ketam ni sedap jugak la ,nak kata tak sedap langsung aku pulun sampai licin..
Nak kata sedap sangat,ada jugak yang aku dpt tak fresh..tu yang potong tu...


Ikan bakar..memang tak sedap..kami makan tak abis pon..
kepada sesiapa yang nak p nanti,p mkn nasi ketam saja k..
ikan bakar tak payh la,bakar sendiri kat umah..ehehehhe


kerusi untuk amsyar..adik kena dok cini yer..

Umi,adik nak nak..semua nak nak ja tu budak kecik ni..pantang tengok makanan ja.
Yang aku herannya,kalau dekat umah nak makan pun susah la,makan main2 ja..
makan main2 tu makan sambil main la..eheheehe..
Tapi kalau aku bawa dia makan kat luar mesti makan banyakkkkkkkkkkkkkkkkk..
ha tu tunjuk betapa banyaknnya...
Tengok mummy makan saja,i posa...huhuhu..lambat lagi ka jam nii.tangan kat pinggan tu sebab nak suap amsyar ok...


Ni la menu yang kami order..

Harga semua ni  RM107(campur take away 2 ekoq ketam goreng)..
mahal ke murah..???
mahal jugakk kan....


tgk tu...amsyar makan saja...hahaha..takpa2 umi suka.
bg becaq cikit.


Time untuk aku melantak(eh cam kasaq ja bunyi)..
Time untk aku merasa kemanisan ketam...mula2 tu sedap...
Pastu bila dah kena ketam yang tek berapa fresh terus potong semua..
Kepada semua peminat fanatik nasi ketam ni jangan nak melenting pulak kalau aku komen tak sedap yer.
Aku ikhlas seikhlasnya..hahaaaa..
Tapi kalu dapat fresh semua mesti aku puji no1..hahahaa..




Pedas2...minum dulu....aaa lega..
aku termalu bila husband dok asyik snap gmbar aku..cam rasa dia ciwi ada bini pulak..
hahahaa..
Anyway Thank you sayang sebab belanja ayg makan nasi ketam.
Rezeki orang puasa ni..ehehhee..

Tengok tu amsyar makan banyak sangat sampai tertidoq dah..
Bagus2...senang kja umi..
Love u Adik..(satg tak fair pulak,kena wish dua2 la)..
Love u Abg..



 

5 comments:

  1. sebenarnyer ade lagi satu kedai.. kene pi belakang sikit.. saya suka kat situ sebab tak la mahal macam kedai bawah umah.. suka makan nasi putih ngan ketam... nyum..nyum.. Juru tempat belajaq diploma dulu... tu yang agak familiar..

    ReplyDelete
  2. kan mahal kan..
    oh yaka.belakang tu lagi sedap yer..takpa2 nnti p try pulak yang tu...

    ReplyDelete
  3. kak wan:
    sedapnya KETAM!!!
    bila ntah blh pi makan..
    laki tak makan ketam lak..
    jauh plak tu,dia tak suka.....
    pi sendiri2 lah..ok kot..
    bila kita nak pi nih?

    ReplyDelete
  4. laki tak suka mkn,suruh paksa mkan jugak..syang bini kan..ehehee.
    jum2..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

My Life

Gelagat Amsyar-Semakin Besar Semakin Banyak Akal,Umi Suka!! Slideshow: Masliena’s trip from Ipoh, Perak, Malaysia to 2 cities and Taiping was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.